Természetesen a lista szubjektív, hiszen csak és kizárólag a Bucs Blog véleményét tükrözi. Azért remélem sok az azonos gondolat az olvasóinkkal is! Nézzük körök szerint!

1. kör: Az első körben kiválasztott játékosoktól azonnal azt várjuk, hathatósan közreműködnek a csapat megerősítésében.Legjobb választás: 2014 – Mike Evans. Evans valamennyi Tampában eltöltött évében 1000 elkapott yard fölé jutott. Segítségével a Bucs még akkor is termelte a yardokat, amikor esély sem volt a rájátszásra.Legrosszabb választás: 2016 – Vernon Hargreaves III. Itt persze írhattam volna az 1/1-es Jameis Winston-t is. De ha reálisak vagyunk, akkor beismerjük a következőket! Abban az évben 1/1-re QB-t húzni kötelező volt. S az elmúlt évek azt bizonyították, a class egyetlen irányítója sem hozta a hozzá fűzött reményeket. Így aztán arra a cornerback-re esett a választásom, aki eszméletlen sok elkapást engedett, mellette az ellenfelek simán haladtak előre. Amikor ő pályán volt, a Bucs secondary nagyon sebezhető volt, s nem is marasztaltuk őt.

2. kör, legjobb: 2015 – Ali Marpet. Nincs kétség. Marpet megszolgálta az árát. Kiválasztásakor nem mindenki értette egy ilyen kis egyetemről érkező guard mit keres a második körben, méghozzá felcserével. Azóta Marpet bizonyította, megérte a ráköltött a pick.Legrosszabb: 2016 – Roberto Aguayo. A 2016-os draft egészen szörnyűségesre sikeredett. Kifejezetten hibás döntés volt egy rúgónak a második körben való elhozatala felcserével, aki aztán a végén bust lett.

3. kör, legjobb: 2017 – Chris Godwin. Godwin és Evans nagyon jó párost alkot. Nem csoda, hogy az elkapót idén, mégha franchise tag-gel is, de megtartotta a csapat.Legrosszabb: 2020 – Ke’Shaun Vaughn. Miután tavaly harmadik körben running back-et választottunk, most nagyon nem szabadna porondon lennie annak, hogy hogyan erősítsük meg a futó szekciónkat. Pedig ez a helyzet. Vaughn hibás döntés volt. A harmadik kört felcserék miatt amúgy előszeretettel adja oda másnak Licht.

4. kör, legjobb: 2018 – Jordan Whitehead. A safety, ha nem is produkál űr dolgokat, a Bucs rendszerébe nagyon beilleszkedett. Nálam külön piros pont a Super Bowl, ahol sérülése ellenére is vállalta a játékot, s nem is okozott csalódást.Legrosszabb: Itt van az, hogy a negyedik körös választásaink közül, bár Jordan Whitehead-en kívül senki nem tett hozzá, nem is vett el. Nem tudnék ide nevet írni.

5. kör, legjobb: 2020 – Tyler Johnson. Az egyetemen problémás elkapó képességei adottak. Főleg egy ötödik körös kiválasztotthoz mérten, ahol elég, ha a rotációba be tudnak illeszteni. Johnson pont ez a játékos.Legrosszabb: Na itt aztán van bőven, aki kinyomta nálam a bioztosítékot. Hármas holtversenyt hirdetek. 2016- Caleb Benenoch, aki katasztrófa volt a legértéktelenebb O-line poszton (RG) is. 2017 – Jeremy McNichols. A running back akinek még azt is nehézség volt elmagyarázni, melyik irányba támadunk. Vagy 2014 – Kadeem Edwards. Esetében minden elmondható, ami Benenochnál.

6. kör, legjobb: 2019 – Scotty Miller. Scotty gyorsasága egy Brady kaliberű irányítóval veszélyes tud lenni. Ennek bizonyságát tavaly láttuk. Legrosszabb: 2016 – Devonta Bond. A linebacker többet volt sérült, mint nem. Lényegében pályára sem tudott lépni. Sérülékenysége már a draft idején is ismert volt.

7. kör, legjobb: 2020 – Chapelle Russell. A linebacker szinte az egyetlen hetedik körös, akit a rotációba be tudtak illeszteni a Licht éra alatt. Legrosszabb: A többi. Szörnyűség, amit Licht a hetedik körben művel. Olyan játékosok érkeznek, akik a keretszűkítést sem élik túl. Sokszor vontuk már meg Jason Licht működésének mérlegét. Egy bajnokként abszolvált idény után nem terveztem, hogy bármi rosszat mondok. Persze, ha Ti esetleg megteszitek…

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com