Az elkapók után a tight endek következnek. Szinte minden Kyle Pitts-ről szól, aki akár a top 5-ben is gazdára találhat, de térjünk ki a többiekre is. Pitts kiemelkedő tehetség de azért utána is lesz olyan akit érdemes lesz számításba venni a csapatoknak.

1. Kyle Pitts, Florida

Páratlan atletikus képességekkel rendelkezik, nem sok TE képes 4,4 másodperc alatt lefutni a 40 yardot. Valódi mismatch lehet a profik között, ráadásul komoly playmaker képességgel is rendelkezik. Én ugyan nem vinném el a legjobb 10-ben, de szinte biztos vagyok benne, hogy valamelyik csapat meglátja benne a potenciált.

2. Pat Freiermuth, Penn State

Mint sok más fiatal tight endnek, így neki is javulnia kell a blokkolásoknál ahhoz, hogy teljes értékű játékos legyen. Szinte egyik játékelemben sem kimagasló, azonban kellően atletikus és kompetitív ahhoz, hogy hasznos játékossá váljon az NFL-ben is.

3. Brevin Jordan, Miami

Pitts-hez hasonlóan ő sem tartozik a lassú TE-k közé, a pálya bármely részén képes az elkapásokra. Sokat érhet az atletikussága, azonban jobban kell figyelnie a részletekre, javulnia kell a blokkolásban és az útvonalak megfutásában is.

4. Tommy Tremble, Notre Dame

Akár maradhatott volna az egyetemen, hiszen két aktív év után jelentkezett a draftra, ráadásul Cole Kmet mellett kevés lehetőséghez jutott. Őt a blokkolásoknál is jobban lehet alkalmazni, ráadásul a Notre Dame nemcsak számos kiváló falembert, hanem tight endet is adott már a ligának.

5. Hunter Long, Boston College

Az én titkos favoritom, akivel nagyon jól járhat valaki a második nap végén, vagy a harmadik elején. Nem tőle fogjuk látni a legnagyobb play-eket, azonban a játék minden elemében használható és mindent teljesíthet a profik között is, amit várnak egy TE-től.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu