Sorban kell haladnunk, így az irányítók után egy újabb olyan pozíció következik, amelyért vélhetően nem kell majd izgulnunk. Jöjjenek a running backek!

1. Najee Harris, Alabama

Már tavaly profinak állhatott volna, ő azonban maradt a senior szezonjára is és 26 TD-t futott. Nem biztos, hogy neki lesz a legtöbb nagy játéka a ligában, azonban megvan a képessége ahhoz, hogy minden labdaérintéséből kihozza a maximumot és az elkapáshoz is ért.

2. Travis Etienne, Clemson

Ő is jöhetett volna egy évvel korábban, ráadásul kicsivel vissza is estek a számai. Hatékonyabbnak kell lennie a két tackle között, azonban bármikor képes a nagy játékra. Szinte egyedülálló módon háromszor volt első csapatos All-American választott.

3. Javonte Williams, North Carolina

Végre egy juniorként profinak álló futó. Egy komplexebb Leonard Fournette-el állunk szembe, aki képes a line of scrimmage-en a hibás döntésekre, azonban kiváló egyensúlyérzékkel rendelkezik és nagyon nehéz a földre vinni.

4. Michael Carter, North Carolina

Willams csapattársa, aki értelemszerűen mást stílust képvisel. Őt inkább a szegény ember Dalvin Cookjához lehet hasonlítani, hiszen remekül lát a pályán és kellően agilis ahhoz, hogy kihúzza magát a pácból, de nem ő lesz a power runningra a megfelelő ember.

5. Kenneth Gainwell, Memphis

Az ideálisnál kisebb testalkattal rendelkezik és sok munka vár még rá a konditeremben is. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós az NFL-ben, azonban valódi playmaker, a futások mellett az elkapáshoz is ért. A legutóbbi évet opt out miatt kihagyta.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu