Egy csapat Draftja akkor nevezhető igazán sikeresnek ha nem csak a Draft első köreiben hanem a késői körökben is olyan játékosokat választanak akik sikeresek lesznek a profik között. Rengeteg boom or bust játékos szerepel minden évben a Draftokon akik kiválasztása vagy nagyot fog szólni vagy hatalmas bukta lehet.

Idén az egyik ilyen az Indiana safetyje Jamar Johnson. Egy alulértékelt safety aki igen robbanékony a futás ellen és az emberfogásban is. Jól követi a passzokat és hatékonyan időzíti a szereléseket. Nagyon jól “át tudja magát dolgozni a pályán” így a futások megállításában is jól használható. Ráadásul nem csak safety hanem cornerback poszton is rendelkezik tapasztalattal.

Negatívum viszont, hogy átlagos sebességgel rendelkezik így lassan érkezik ki a pálya széleire. Probléma még, hogy akkor a leghatékonyabb, hogyha szemben van a játékkal. Jól időzíti a szerelést azonban a végrehajtáson még van mit dolgozni. Az utóbbi két éveben azonban folyamatosan fejlődött.

Az NFL játékosok közül John Johnson III-hoz hasonítják. Előzetesen 3.-4. körös játékosnak számít. A Las Vegas Raiders, a Minnesota Vikings vagy a Dallas Cowboys számára is értékes választás lehet a második nap végén vagy a harmadik nap elején.

Fotó: insidethestar.com, primetimesporttalk.com