Kenny Golladay (és John Ross) érkezése ellenére továbbra is számos olyan mockot és hírmorzsát találunk, amelyek egy első körös elkapó érkezéséről írnak. Egy ideális világban a szabadügynökpiacon foltozzák be a csapat keretében keletkező lyukakat és a drafton az elérhető legjobb játékost lehet behúzni. Szinte minden évben ezt hangoztatják a csapatunk vezetői és idén is ez a kimondott terv. Egyértelmű, hogy nagyon erős az idei WR class, de most már tényleg elegendő célpontja van Daniel Jones-nak és a papírforma alapján nem ez lesz a döntő faktor. Biztosan ebbe az irányba kell elindulnunk?

Komoly pénzt kapott Golladay, a cél pedig egyértelmű, neki kell szállítania a hosszú elkapásokat és a touchdownokat. A túloldalon Darius Slayton használhatja ki a sebességét, a slotban pedig sokat érhet Sterling Shepard tapasztalata. Úgy gondolom rendben van ez a hármas, különböző stílusú kezdő szintű játékosaink vannak. A padról Dante Pettis, Austin Mack és John Ross tud beugrani. Evan Engram irányába is számos átadás érkezik majd, illetve ne feledkezzünk meg Kyle Rudolph-ról sem, aki szerintem nemcsak blokkolni jött ide. Saquon Barkley-ról se feledkezzünk meg, aki szereti elkapni a labdát és hatékony checkdown célpont lehet. Nem mondom azt, hogy minden meccsen újraéljük a Cruz-Nicks-Manningham hármas legszebb napjait, de ezzel az állománnyal boldogulnia kell egy franchise QB-nak.

Három olyan WR van, aki szóba jöhet az 1/11-en. Nálam Ja’Marr Chase a legjobb, belőle egy OBJ-hez hasonló kezdést is kinézek. Utána Jaylen Waddle van a sorban, akinek Tyreek Hillhez hasonlítják a sebességét. Devonta Smith a harmadik, ő erős éven van túl, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel a testalkattal hosszútávon is sikeres lehet a profik között. Kicsit meglepne, ha mindhárman kimennének, de valójában örülnék ennek az eshetőségnek. Ha rajtam múlna, akkor én csak Chase bennmaradása esetén rohannék fel Goodellékhez a cetlivel, amúgy nem érzem úgy, hogy megérné tovább tölteni az elkapógárdát. Más szép reményű leendő újoncot is találunk, mint például Micah Parsons, aki Blake Martinezzel brutálissá tehetné a linebacker sort, de a támadófalba megérkezhet Rashawn Slater vagy Christian Darrisaw, a pass rusherek közül Azeez Ojulari és Kwity Paye a jelölt, de elkezdték emlegetni a cornerback Patrick Surtain nevét is. Ez a második indok a WR pick ellen, hogy valószínűleg nem lesz olyan elérhető elkapó, aki lényegesen jobb lenne a máshol szereplő kollégáihoz képest.

Azt se feledjük, hogy a célpontokat ki is kell szolgálnia Jones-nak és ugyan egy ideig kell a kereten belüli versenyszellem, de a ló túloldalára sem szabad átesni. Golladay-nek egyértelműen meg kell ugrania az 1000 yardos határt, a Slayton-Shepard-Engram-Barkley négyesnek pedig az 5-800 yard lehet a célja és hát ahogy írtam ott van még Rudolph is, valamint a cserék. Nem a padra érkezne egy 1. körös pick, így simán lehet, hogy vagy elégedetlen lesz valaki, vagy pedig (ismét) látunk egy-egy csalódást keltő teljesítményt.

És hát a needek. Nagyon jól alakult eddig az offseasonunk, de azért vannak olyan lyukak, amelyeket be kell tömni. A támadófal továbbra sincs kész, a fiatal tackle-k egyelőre nem győztek meg teljes mértékben, de a guardok között végképp nem tudom mi a koncepciónk. A pass rushereink gyengék, nem tudom ki fog odaérni az irányítóhoz és a linebackerek közé is elférne még egy kezdő szintű játékos. Ahogy írtam ezekre a posztokra is találunk olyan minőségű jelölteket, akik hasonló értéket képviselnek, mint a top elkapók.

Ha engem kérdeztek, akkor ebben az esetben szerintem terelni próbálunk. Egyértelmű, hogy a lehető legnagyobb segítséget meg akarjuk adni Jones-nak, de ehhez most már egy falemberre lenne szüksége, nem egy újabb WR-re. A 11. picknél valószínűleg nagy lesz az érdeklődés ezekért a játékosokért, így azt gondolom, hogy be akarjuk ugrasztani a nyulat a bokorba és arra várunk, hogy valaki cseréljen fel elénk. Ha nem érkezett volna Golladay, akkor egyértelműen ez a pozíció lenne a célpontunk, így azonban luxusnak éreznék egy ilyen húzást. OL, edge, LB, mindenki válassza ki a harcosát!

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu