Első körös elkapó? Nem kell!

Első körös elkapó? Nem kell!

Kenny Golladay (és John Ross) érkezése ellenére továbbra is számos olyan mockot és hírmorzsát találunk, amelyek egy első körös elkapó érkezéséről írnak. Egy ideális világban a szabadügynökpiacon foltozzák be a csapat keretében keletkező lyukakat és a drafton az elérhető legjobb játékost lehet behúzni. Szinte minden évben ezt hangoztatják a csapatunk vezetői és idén is ez a kimondott terv. Egyértelmű, hogy nagyon erős az idei WR class, de most már tényleg elegendő célpontja van Daniel Jones-nak és a papírforma alapján nem ez lesz a döntő faktor. Biztosan ebbe az irányba kell elindulnunk?

Komoly pénzt kapott Golladay, a cél pedig egyértelmű, neki kell szállítania a hosszú elkapásokat és a touchdownokat. A túloldalon Darius Slayton használhatja ki a sebességét, a slotban pedig sokat érhet Sterling Shepard tapasztalata. Úgy gondolom rendben van ez a hármas, különböző stílusú kezdő szintű játékosaink vannak. A padról Dante Pettis, Austin Mack és John Ross tud beugrani. Evan Engram irányába is számos átadás érkezik majd, illetve ne feledkezzünk meg Kyle Rudolph-ról sem, aki szerintem nemcsak blokkolni jött ide. Saquon Barkley-ról se feledkezzünk meg, aki szereti elkapni a labdát és hatékony checkdown célpont lehet. Nem mondom azt, hogy minden meccsen újraéljük a Cruz-Nicks-Manningham hármas legszebb napjait, de ezzel az állománnyal boldogulnia kell egy franchise QB-nak.

Három olyan WR van, aki szóba jöhet az 1/11-en. Nálam Ja’Marr Chase a legjobb, belőle egy OBJ-hez hasonló kezdést is kinézek. Utána Jaylen Waddle van a sorban, akinek Tyreek Hillhez hasonlítják a sebességét. Devonta Smith a harmadik, ő erős éven van túl, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel a testalkattal hosszútávon is sikeres lehet a profik között. Kicsit meglepne, ha mindhárman kimennének, de valójában örülnék ennek az eshetőségnek. Ha rajtam múlna, akkor én csak Chase bennmaradása esetén rohannék fel Goodellékhez a cetlivel, amúgy nem érzem úgy, hogy megérné tovább tölteni az elkapógárdát. Más szép reményű leendő újoncot is találunk, mint például Micah Parsons, aki Blake Martinezzel brutálissá tehetné a linebacker sort, de a támadófalba megérkezhet Rashawn Slater vagy Christian Darrisaw, a pass rusherek közül Azeez Ojulari és Kwity Paye a jelölt, de elkezdték emlegetni a cornerback Patrick Surtain nevét is. Ez a második indok a WR pick ellen, hogy valószínűleg nem lesz olyan elérhető elkapó, aki lényegesen jobb lenne a máshol szereplő kollégáihoz képest.

Azt se feledjük, hogy a célpontokat ki is kell szolgálnia Jones-nak és ugyan egy ideig kell a kereten belüli versenyszellem, de a ló túloldalára sem szabad átesni. Golladay-nek egyértelműen meg kell ugrania az 1000 yardos határt, a Slayton-Shepard-Engram-Barkley négyesnek pedig az 5-800 yard lehet a célja és hát ahogy írtam ott van még Rudolph is, valamint a cserék. Nem a padra érkezne egy 1. körös pick, így simán lehet, hogy vagy elégedetlen lesz valaki, vagy pedig (ismét) látunk egy-egy csalódást keltő teljesítményt.

És hát a needek. Nagyon jól alakult eddig az offseasonunk, de azért vannak olyan lyukak, amelyeket be kell tömni. A támadófal továbbra sincs kész, a fiatal tackle-k egyelőre nem győztek meg teljes mértékben, de a guardok között végképp nem tudom mi a koncepciónk. A pass rushereink gyengék, nem tudom ki fog odaérni az irányítóhoz és a linebackerek közé is elférne még egy kezdő szintű játékos. Ahogy írtam ezekre a posztokra is találunk olyan minőségű jelölteket, akik hasonló értéket képviselnek, mint a top elkapók.

Ha engem kérdeztek, akkor ebben az esetben szerintem terelni próbálunk. Egyértelmű, hogy a lehető legnagyobb segítséget meg akarjuk adni Jones-nak, de ehhez most már egy falemberre lenne szüksége, nem egy újabb WR-re. A 11. picknél valószínűleg nagy lesz az érdeklődés ezekért a játékosokért, így azt gondolom, hogy be akarjuk ugrasztani a nyulat a bokorba és arra várunk, hogy valaki cseréljen fel elénk. Ha nem érkezett volna Golladay, akkor egyértelműen ez a pozíció lenne a célpontunk, így azonban luxusnak éreznék egy ilyen húzást. OL, edge, LB, mindenki válassza ki a harcosát!

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .