Az idei Draft elejét az irányítók fogják uralni. Az első három választott biztosan irányító lesz és az sincs kizárva, hogy az első 10 hely felén ezen a poszton játszó játékos lesz a kiválasztott. Trevor Lawrence kiemelkedik az évfolyamból de az Őt követ irányítókon már bőven lehet itatkozni.

1. Trevor Lawrence, Clemson

Nagy hype van körülötte, amire rá is szolgált, hiszen az elmúlt évek legbiztosabb QB tehetségével találjuk magunkat szembe, fizikailag és mentálisan is a top játékosok között van a helye. Ugyan láttunk néhány mellényúlást mostanában ezen a poszton és lehet, hogy kicsit túlértékelik Lawrence-t, de szerintem egyértelmű, hogy nem találunk ilyen jó alapanyagot minden évben.

2. Zach Wilson, BYU

Ő is három évig volt kezdő és az utolsó szezonjában robbantott nagyot. RPO-ra és play actionre építő offense-ből jön és ugyan kicsivel kisebb testalkata van az ideálisnál, de ez szerintem nem lehet probléma. Gyönyörű játékokra képes és a lehető legtermészetesebb módon osztja ki a nagy touchdownokat.

3. Justin Fields, Ohio State

Eredetileg a Georgia irányítója volt, de a 2019-es szezont már az Ohio State-en kezdte. Ott remek számokat hozott össze, a földön és a levegőben is veszélyes volt. Minden esélye megvan arra, hogy hatékony legyen a profik között is, igaz a játékolvasási sebességében kicsit gyorsulnia kell.

4. Trey Lance, North Dakota State

A másodosztályból jön, két évig volt kezdő. Emiatt elképzelhető, hogy idő kell neki az NFL-ben és ennek köszönhetően komoly kockázatot látok benne. A plafonja viszont óriási, könnyen el tudom képzelni, hogy ő lesz az idei class legjobbja, hiszen páratlan játékintelligenciával rendelkezik.

5. Mac Jones, Alabama

Itt már nagy minőségi ugrás van nálam, szerintem alaposan túlértékelik Mac Jones-t. 17 mérkőzésen volt kezdő, ez pedig nálam kevés, ráadásul semmilyen különleges dolgot nem láttam tőle. A becsületére legyen mondva, hogy keveset hibázik, de közel sem vagyok abban biztos, hogy jobbá tudná tenni a társait az NFL-ben.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu