Az új mezszabály szerint a támadó és védőfalemberek kivételével valamennyi poszt viselhet egy számjegyű mezt. Nehéz ennek a szabálynak a fontosságát megfejteni. Főleg úgy, hogy példának okáért egy újonc támadófalember, aki leginkább mezszám alapján tájékozódik, könnyen összekeverheti a linebackert mondjuk egy defensive back-kel. Ez egy blokkolási feladatnál nem biztos, hogy mindegy.

A GOAT nem is rejtette véka alá mennyire ostoba ötletnek tartja ezt a szabálymódosítást.Néhány szabálymódosítás lesz még. Talán a legfontosabb, hogy az alapszakaszban nem lesznek hosszabbítások. Onside kick-nél is lesz változás. Ezentúl ugyanis a rúgástól számított 10-25 yardnyi területen a fogadó fél csak 9 játékost helyezhet el. Így a rúgó csapat itt kvázi létszámfölényt alakíthat ki.

Brady Rams elleni meccsére reagálva innentől nincs egy játékon belül két sikeres passz.Továbbá extra pont/ kétpontos kísérlet variálásoknál a játékban elkövetett szabálytalanság számít. Ugyanakkor emiatt ismételt játéknál a korábban befújt szabálytalanságot figyelembe veszik. Itt ez ugye a játék indításának helye miatt nem mindegy. A Bears-Broncos meccsen volt ebből bonyodalom.

A lényeg viszont, hogy a GOAT megszólalt, szóval valakiknek tessék magát nagyon szégyellni a döntéshozó tulajdonosok között! S egy lépéssel álljanak is félre, mert minden idők legjobbjának szavai súlyos üllőként zuhannak alá kérem!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: thramswire.usatoday.com