A Buccaneers lényegében még a fontos kiegészítő emberekkel is hosszabbított. Antonio Brown kivételével szinte teljes a bajnokcsapat. De nem csak az maradt egyben Tampában. Az edzői stáb jelen állás szerint pontról-pontra ugyanaz, mint az elmúlt idényben. Bajnokcsapatnál ez ugye ritka. Sőt! Nem is tudom történt-e, vagy mikor történt ilyen utoljára.

Persze voltak az elmúlt idényekben olyan edzői stábok, ahol a változás nem volt túlságosan jelentős. De akkor is volt. Ott van mondjuk a 2019-es bajnok Chiefs. Éppenséggel az is egyben maradhatott volna, ha nincs Britt Reid linebacker edző bírósági ügye.

De az előtte lévő évben címet nyerő Patsnél is “csak” a linebacker edző személye változott. Igaz őt Brian Flores-nek hívják és a Dolphinsnál lett főedző. Egy évvel korábban már nagyobb volt a változás. Az Eagles támadó koordinátorát “veszítette el” Frank Reich személyében. De távozott a quarterback edző, John De Filippo is.

A 2016-os bajnok Pats a tight end edzőjétől, Brian Daboll-tól vett búcsút, aki akkor még az egyetemi bajnokságba távozott. A Denvernél sem volt nagy változás, itt is csak az irányító edző irodáján kellett névtáblát szerelni. Viszont 2021-ben Tampában jelen állás szerint egy ilyen névtábla sem kerül le az ajtókról. Vagyis! Lényegi állandóságot tudott fenntartani a csapat, ami lehet egy alap a sikeresség tekintetében.

Nem nehezíti talán az sem a dolgát a Buccaneersnek, hogy az elmúlt szezon győzelmi százalékát nézve a negyedik legkönnyebb sorsolással bír. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a soron következő ellenfelek között ott van az NFC East négyese, amely talán soha többé nem lesz annyira gyenge, mint a tavalyi évben volt. Azért bizakodni valónk akad a következő szezonra.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com