Évről-évre láthatjuk, hogy a különféle szakoldalakon hetente, vagy akár naponta változnak a különféle csapatok draft előrejelzései. A Buccaneers esetében először a védőfal és a running back pozíció volt a favorit. Most a játékosbörze közeledtével ez egyre inkább eltolódik az edge rusher pozíció felé. Végül is, Jason Pierre-Paul vélhetően már csak egy évig játszik. Egy a pótlására tett erőfeszítés kézenfekvő lenne. Nézzünk egy gyakran megjelenő nevet!

Jaelan Phillips (Edge, Miami) 6’5″, 255

Jaelan egyetemi éveit a UCLA színeiben kezdte. Két sérülésekkel tarkított évad után visszavonult a focitól, majd 2019-ben úgy döntött, mégis visszatér. Igaz ekkor már a Miami volt, aki lehetőséget biztosított neki. S Phillips elég jó statisztikai adatokkal – 8 sack, 1 interception, 3 pass deflection- hálálta ezt meg.

Erősségei: Jaelan tud játszani 3-4, 4-3 alap felállásban egyaránt. Felépítésében a poszt prototípusa. Ruganyos gyors játékos, aki a külső területeken sebességből nagyon sok tackle-nek tud nyugtalan perceket okozni. Jól csatlakozik a futások megállításához. Ösztönei igen jónak mondhatók. Szinte tudja előre mi fog történni.

Természetesen a hiányosságai is megemlítendők, hiszen pont ezek miatt nem egyértelműen első körös tehetség. Jaelan erőben nem bővelkedik. Olyat mondjuk ne várjunk tőle, hogy a támadófal belseje ellen megold bármit is. Aztán ott van a rengeteg sérülés. Csukló, bokasérülés és agyrázkódás is tarkítja a sort. Most a COVID-on is átesett, bár ez nyilván nem látszik majd meg profi szereplésében.

Nem tudom. Jaelan szép dolgokat képes a pályán végrehajtani. Nekem azért GM-ként eléggé szemet szúrna ez a sok sérülés. S szerintem ezekre a megérzésekre hallgatni kell!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com