Csak úgy hemzsegnek a klasszis elkapók az idei drafton, 4 játékosnak is komoly esélye van arra, hogy top 15-ös választott legyen. Annak ellenére is Ja’Marr Chase lehet az első, hogy kihagyta a tavalyi szezont. Lássuk miért.

2000. március. 1-jén született és New Orleans mellett nőtt fel. A kiváló középiskolai karrierje után nem meglepően az LSU-t választotta egyeteméül. Ott az első szezonjában a rotációban kapott szerepet, egy évvel később azonban óriásit robbantott. Ő volt Joe Burrow legveszélyesebb célpontja, 1780 yarddal és 20 touchdownnal komoly szerepet vállalt iskolája bajnoki címének megszerzésében. Az első csapatos All-SEC és All-American tagság mellett az övé lett a legjobb WR-nek járó Biletnikoff Award. A 2020-as szezont kihagyta, állítólag nem a vírushelyzet, hanem a profi életre való felkészülés miatt.

Erősségek

  • Lényegesen nagyobbnak és erősebbnek tűnik, mint azt a testalkáról gondolnánk
  • Kiváló route runner és előszeretettel alázza meg a cornerbackeket
  • Életveszélyes a slant játékoknál, de a számokon kívül is hatásos
  • Rekordstatok 2019-ből

Gyengeségek

  • Rozsdás lehet a kihagyott szezon után
  • Nem mindig teszi oda magát a futásblokkolások során

Úgy érkeztünk meg 2020-ba, hogy egyértelműen Chase a legjobb WR, aztán jött Devonta Smith is. Ne lepődjünk meg, ha ők ketten találnak elsőként gazdára, bár Jaylen Waddle is pályázik erre. Számos tekintetben nem tartják elitnek Chase-t, azonban jó képzést kapott és megmutatta 2019-ben, hogy mire képes. Nem bántam volna, ha többet látunk belőle, azonban így is bebizonyította, hogy a top 10-ben van a helye.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: cbssports.com