Az Atlanta Falcons mellett a Seattle Seahawks is szerződtetett ma egy korábbi elsőkörös választottat. A Seahawks a főként a problémáiról és botrányairól elhíresült Aldon Smith-t szerződtette. A defensive end/linebacker négyéves kihagyás után tért vissza az NFL-be a tavalyi szezonban.

Smith-t a 2011-es Draft hetedik helyén választotta ki a San Francisco 49ers és nagyon ígéretesen kezdődött a pályafutása. Újonc szezonjában 14, második szezonjában 19.5 sacket szerzett. A fejében viszont nem tudott rendet tenni pedig ha csak egy kicsit is tudott volna viselkedni a liga legjobbjai között emlegetnék.

Fejben finoman szólva is gyenge volt és rengeteg balhéba keveredett pályafutása korai éveiben. A játékost letartóztatták ittas vezetés, engedély nélküli lőfegyver birtoklás, bombafenyegetés, vandalizmus és cserbenhagyás miatt is. Mindemellett ráadásul egy 2012-es házibulin még le is szúrták.

Négy szezonos eltiltása után tavaly a Dallas Cowboys szerződtette. 10 mérkőzésen lépett pályára Amerika Csapatában, 22 tacklet, 5 sacket szerzett és 1 passz védekezett le. Ha azt a játékot tudná hozni amit a pályafutása elején mutatott akkor hatalmas fogást jelentene de inkább egy tartalék játékos lesz az új csapatában.

Fotó: dallascowboy.com, ninersnation.com