A Draftok előtt alaposan kielemzik a fiatal játékosok minden egyes megmozdulását de hatalmas változásokat okozna ha a csapatok vezetői nem a játékosok egyetemi három éves teljesítményét, hanem a profi ligában eltöltött első három évét ismernék.

Ez alapos felfordulást okozna a Drafton és nagyon különböző választások születnének. Partner oldalam a Fumble Forum eljátszott a gondolattal, hogy mennyiben befolyásolná mindez a három évvel ezelőtti Draft első 10 választását. Ebből kiindulva Josh Allen 1/1-es, Lamar Jackson pedig harmadik választott lenne.

1. pick – Josh Allen (CLE)

Nem kérdés, hogy Josh Allen 2020-ban a class legjobb irányítójává nőtte ki magát. A clevelandi csapat éppen fiatal QB-t keresett, akire építkezhet. Allen nem csak tehetségét, de vezéregyéniségét is bizonyította. Jogos a kérdés, hogy hol kezdődik Allen tehetsége és a Bills játékos nevelése. Így is Allen az egyértelmű 1/1.

2. pick – Denzel Ward (NYG)

A Giants Win-now üzemódban volt, legalábbis szerintük. Azoban a védelem már akkor is igényelt volna erősítést, szüksége lett volna egy playermakerre, aki meg tudja szerezni a labdát és pályára tudja tenni a támadó egységet. Ebben Ward talán Alexandernél is jobb. Tehát Ward került a Giantshez.

3. pick – Lamar Jackson (NYJ)

Lamar egy jelenség, ez hatamas előny egy big market csapatnál, mint a Jets. Előny, hogy képes a saját lehetőségeit megteremteni. Persze hatalmas kérdés, hogy a (futó) játékának mekkora részét képezi a Ravens támadófal. Így is a Jets a harmadik helyen Jacksont húzza.

4. pick – Jaire Alexander (CLE)

A Browns pozíciónál marad. Alexander mára a liga egyik legjobb shutdown cornere lett, vétek lenne ezen a ponton a draft táblán hagyni. Az első évében talán nem lenne akkora impact, azonban a Browns-ban is elérné a mostani szintjét.

5. pick – Saquon Barkely (DEN)

A denveri alakulat ekkor tökélte el magát Keenum mellett. A defense nem volt rossz állapotban, a támadó oldalán a játéknak azonban szükség volt az erősítésre. Mivel egy elit futó, mint Barkely még elérhető volt, a Broncos hiányposztra egy elit futót draftolt.

6. pick – Quenton Nelson (IND)

Nem lehet eléggé kiemelni, hogy mennyire jól alakul a Colts draftja. Mivel eredeti választottja még elérhető, így a mi draftunkon Quenton Nelson megint a Colthoz került. Érdemeit összefoglalja, hogy ő volt az első Guard, aki elnyerte az Offensive Rookie of the Month díjat!

7. pick – Baker Mayfield (BUF)

A Bills mindenképpen QB-ért ment, így Mayfield került hozzájuk. Hatalmas kérdés a fit, azonban McDermott van olyan edző, aki felülkerekedjen ezen, és talán az irányítónak is jót tett volna a buffaloi közeg.

8. pick – Orlando Brown (CHI)

A Bearsnek évek óta gondot okot a támadófal. Orlando Brown jó pick lenne a csapat számára. Első évében még swing tackleként ismerkedhetett volna a rendszerrel, később pedig egy elit Left Tackleként szolgálhatná a Macik alakulatát.

9. pick – Calvin Ridley (SF)

A 49ersnél egyetlen poszton sem volt égető szükség. Shanahan rendszerében tudjuk, hogy a runblocking mennyire fontos, így Mike McGlinchey nem egy rossz pick, azonban a 9. pickhez képest alulteljesít. Így a csapat valószínüleg letradelne. Azonban ez most nem opció, így a class legjobb WR-ja kerül hozzájuk: Calvin Ridley

10. pick – Darius Leonard (ARI)

Leonard egy hatamas meglepetés volt a drafton, azonban még nagyobb meglepetés volt az újoncévében nyújtott teljesítménye. Év végén lenyerte a Defensive Rookie of the year díjat. Parádés a játék intelligenciája, ezért a Cardinals nem választ QB-t, és Darnold vagy Rosen helyett, a fiatal linebackert választja.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: si.com