Stephon Gilmore idén lép korábbi ötéves szerződésének utolsó évébe és nem izgul a jövője miatt. A jelenleg 30 éves cornerback így nem aggódik miután még érvényes szerződéssel rendelkezik az idei szezonra. De azt is tudja, hogy a sorsa nem az Ő kezében van. Csere esetén pedig nagyon is igaza van.

A tavalyi hírek után nem biztos, hogy szeptemberben még a Hazafiak játékosa lesz. A cornerbacket választották meg 2019-ben a szezon legjobb védőjének de ennek ellenére a tavalyi alapszakasz kezdete előtt arról lehetett olvasni, hogy Bill Belichick vezetőedző szívesen elcserélné a játékosát.

Ha a legjobb szezonja után nem kellett akkor miért kellene egy gyengébben sikerült szezon után. A tavalyi pedig nem Ő szezonja volt, meg is sérült és nagyon messze volt az egy évvel korábban látott formájától.

Anyagi szempontból tavaly terhelte le legjobban a fizetési sapkát, 23.92 millió dollárt foglalt el. Ez idén lecsökkent 16.2 millióra de bárhogyan is távozik nagy mennyiségű halott pénz marad utána. Mindegyik, hogy elküldik vagy elcserélik 8.53 millió dollár halott összeg marad utána.

Kevesebb mint a foglalt hely felét tudják felszabadítani és a tavalyi gyengébb szezon után nem sok ellenértéket kaphatnának érte így nem éri meg megszabadulni a védőtől.

Fotó: musketfire.com, nytimes.com