Idén garantálható, hogy irányító lesz a Draft első három választottja és ha az Atlanta Falcons el tudja cserélni a negyedik választást akkor az első helyen QB-t fognak választani. Viszont ez nem jó előjel ha Super Bowl-t akarnak nyerni az adott irányítóval.

Az elmúlt 50 év Draftjain összesen 44 irányítót választottak az első, második vagy harmadik helyen. Közülük viszont csak ketten, Peyton Manning (Indianapolis Colts) és Troy Aikman (Dallas Cowboys) tudott Super Bowl-t nyerni kezdőként az Őt draftoló csapat irányítójaként.

John Elway és Eli Manning 1/1-esként csak egy csapat mezében lépett pályára és nyert két Super Bowl-t viszont mindkettejüket elcserélték a választás után. Elway-t a Colts draftolta majd a Broncos-nál játszott, míg a kisebbik Manning-et a Chargers draftolta de elcserélte a Giants-el.

Carson Wentz is Super Bowl győztesnek mondhatja magát második helyen kiválasztott irányítóként. Azonban amikor megnyerték a nagydöntőt megsérült az alapszakasz végén és a playoffban tartaléka Nick Foles volt az Eagles kezdőirányítója.

Fotó: instgram.com, si.com