Az idei évfolyamban van egy tight end aki messze kiemelkedik a társai közül Kyle Pitts személyében és Top 5-ös választott lehet (lesz) az idei Drafton. A Florida tight endje után viszont nagy szakadék következik bár ez nem azt jelenti, hogy a poszt más játékosára nem kellene odafigyelni.

A poszt második legjobb ígéretének a Penn State játékosa Pat Freiermuth számít. A támadó jó szezont futott tavaly ameddig játszani tudott mert egy sérülés véget vetett az idényének. Műtéti beavatkozásra is szükség volt és ez sohasem jó előjel a Draft előtt.

Freiermuth elit sebességgel rendelkezik és nagyon jól el tud válni a védőitől. Blokkolásban viszont még sokat kell fejlődni a szakértők véleménye szerint. Jó méretekkel rendelkező erős játékos így a védőknek meggyűlik vele a baja amikor meg akarják állítani.

Azt pedig, hogy mennyire is jó célpontot jelentene az irányító számára mi sem mutatja jobban a pálya végén mutatott magabiztos teljesítményénél. Az egyetemen a Redzoneban 30 alkalommal vették célba és egyetlen alkalommal sem ejtette el a labdát. Az egyetemen 1.185 elkapott yardot és 16 elkapott touchdownt szerzett.

Fotó: twitter.com, abc27.com