Bármennyire is nagy az öröm most Tampában, ha a jövőbe tekintünk sok-sok kérdőjel tornyosul elénk. Az egyik mindjárt a címben foglalt. Mert hát bármennyire is szeretjük Bradyt kalóz mezben látni, nem valószínű, hogy nyugdíjas éveiben is ebben tervez szaladgálni a zöld gyepen.

Meg hát azt már nem is biztos, hogy szívesen néznénk. Szóval vizslatjuk a Bucs rostert, de jelenleg nem kell szemorvoshoz mennie annak, aki Tom Brady-n kívül nem lát rajta más irányítót. Ki fogja váltani a “veterán kecskét”?

Van egy-két mock draft, ahol a 32. választás kötelezően QB. Méghozzá nevesül egy fiatal irányító a Stanfordról.

Davis Mills (6’4″, 225)

Erősségek: Millst minőségi lábmunka jellemzi a zseben belül, ami igen jó karerősséggel van megtoldva. Dobómozgása letisztult, könnyed. Elég sok időnek kell eltelnie ahhoz, mire a zseben belül nyomással zavarba lehet hozni. Ez mondjuk elég fontos tényező szokott lenni egy-egy irányító kiválasztásánál.

Hiányosságok: Mindössze 11 kezdőként lejátszott mérkőzés mondatja a szakelemzőkkel azt, hogy ebben a srácban van valami. Elég kis merítés, ne tagadjuk! Mobilitása a zseben kívül… Ezt nem nagyon fogjuk látni tőle. Túl bátran dobja akár fedezetbe is a labdát, ami a profik között nem biztos, hogy hasznos dolog lesz. Dolgoznia kell azon is, hogy szemmozgását a védők ne olvassák olyan könnyen. Meg hát azért a statisztikai mutatói sem verdesik az eget, de hát ez végül is kisakkozható a 11 kezdőként megvívott találkozó mértékéből.

Akárhogy is, illő lenne elkezdeni Brady utódját keresni! Hacsak nem mondjuk a Green Bay-ben helyét nem találó Aaron Rodgers a következő célpont. Végül is! Egy veterán QB igazolás már bejött!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com