Minden Draft más és más ha a posztokat tekintjük ugyanis mindig eltérők a posztokat erősítő játékosok minősége. Az nfl.com összeállított egy erősorrendet amelyben a posztokat rangsorolják az adott poszton szereplő játékosok erőssége alapján.

A liga hivatalos weboldalának erősorrendje a következő:

1) Wide receiver
2) Offensive tackle
3) Interior offensive line
4) Edge defender
5) Cornerback
6) Linebacker
7) Quarterback
8) Safety
9) Running back
10) Tight end
11) Interior defensive line

Szóval azok a csapatok vannak kedvező helyzetben akik minőségi elkapót akarnak kiválasztani. Ja’Marr Chase, DeVonta Smith és Jaylen Waddle biztosan a Draft elején ki fog menni de Elijah Moore és Kadarius Toney is minőségi erősítést jelent.

A támadófalat is kitűnően meg lehet majd erősíteni az idei Drafton. Tackle poszton Penei Sewell Top választott lesz de erős játékosokat lehet majd találni a második és a harmadik körben is. A fal közepére pedig ott van Alijah Vera-Tucker, Landon Dickerson, Quinn Meinerz, Aaron Banks, Creed Humphry vagy Trey Smith is akik minőségi erősítést jelentenek.

A pass rusherek között is lesz kiből válogatni. Jayson Oweh, Kwity Paye, Azeez Ojulari, Jaelan Phillips és Gregory Rousseau kiemelt a poszton de Payton Turner vagy Dayo Odeyingbo is minőségi erősítést jelent. A cornerbackek között Patrick Surtain, Jaycee Horn és Caleb Farley elsőkörös tehetség, ahogyan Greg Newsome és Eric Stokes is valószínűleg be fog férni az első napra de utána már kérdéses a poszt.

Linebacker poszton Micah Parsons és Jeremiah Owusu-Koramoah kiemelkedik, Zaven Collins is jó erősítést jelent, de még Jamin Davis, Nick Bolton, Jabril Cox és Baron Browning is sokat adhat a védelemhez. Az irányítóposztról nagyon sok szó esik ugyanis Ők fogják uralni a Draft elejét. Valószínűleg az első 10 helyen 5 irányítót is ki fognak választani de utána már nehezebb lesz jó irányítót találni.

A safety poszttal könnyen megeshet, hogy zsinórban második évben nem lesz elsőkörös választott. Trevon Moehrig, Jamar Johnson, Jevon Holland, Elijah Molden és Richie Grant számít a poszt legjobbjainak de csak a második körtől veszik Őket számításba.

A running backeknél Travis Etienne, Najee Harris és Javonte Williams számít potenciális kezdőnek a többi futó viszont tartalék lesz a pályafutása elején. Tight end poszton Kyle Pitts Top választott lesz de Pat Freiermuth, Tommy Tremble, Hunter Long és Brevin Jordan már messze van az elittől.

A védőfal belsejét tartják a legrosszabbnak. Az elmúlt években igen sok defensive tacklet választottak ki az első körökben viszont 1998 után ez lehet a leggyengébb Draft. Akkor mindössze két tacklet választottak ki az első napon. Idén Christian Barmore elsőkörös de fennáll a veszély, hogy Levi Onwuzurike és Milton Williams átcsúszik a második napra.

Fotó: centredaily.com, twitter.com