A Raiders egy nagyon nehezen értelmezhető szabadügynök időszakon van túl. Vajon Las Vegasban megágyaztak valami nagyobbnak? A Davis & Gruden show pörög tovább Vegas-ban. A 2021-es offseason eddig tömve volt meglepetéssel a Raiders részéről. A tavalyi 50%-os mutató nagyon ígéretesnek látszott, és talán a szurkolók reménykedhettek egy kicsit jobb 2021-ben is.

Ez az év rögön Josh Jacobs botrányával indult, akit ittas vezetésen kaptak. Jacobs tavaly az utolsó, legfontosabb hetekben a fantasy tulajdonosokat is átverte Instagramon. Azt állította a mérkőzés előtti órákban, hogy nem játszik, és közismert, hogy NFL és a csapatok erre mennyire szenzitívek.

Jacobs-nak összességében jó 2020-as éve volt, a főbb RB számai kicsit javultak is az újonc évéhez képest, azonban az effektivitása kicsit romlott. Rush Yard after contact, Broken Tackle, Rush yard average mind csökkent.

Aztán a Watson hírek hatásásra felerősödtek Carr körül is pletykák, amik ezen a szinten is maradtak. Azonban a Gruden időszakban folyamatosan inog az irányító helye.

A CAP helyzetük nem volt leheteten, azonban meglepően sokan távoztak a csapattól, amit önmagában a fizetési sapka nem indolkolt volna. A keret valamennyi pontján történt változás. A leginkább a támadófalban történt rombolás, ami azért is meglepő, hiszen szignifikánsan javult a fal teljesítménye. Az egészet megkoronázva érkezett Kenyan Drake a csapathoz.

Nehéz tisztán látni, hogy ez most pusztán a grudeni procedura része, vagy valami nagy dolog van készülőben a Raidersnél? Vagy minden marad a helyén!

A legvalószínűbb, hogy Gruden megpróbálja a Gase féle szerepbe helyezni Drake-et. Megkísérelik a Saints fél tandem kialakítását. Ahol Jacobs fut, és Drake elkap. Persze ezt úgy kell megtenni, hogy Drake-nek csak az elmúlt 3 évben 14 drop-ja volt (178 elkapásból), és csak 5 elkapott TD-je. Merész kísérlet, ami nem áll messze Grudentől. Az irányító pozícióban sem feltétlenül kell módosítania a Raidersnek, és lehetőségük van fiatal QB-t draftolni a későbbi körben is.

Vagy elcserélik Carr-t! A Raiders elcserélheti Carr-t. Véleményem szerint egy nem túl korai elsőt megérne sok csapatnak a rutinos irányító. A második körben pedig várható, hogy még lehetnek projekt (vagy bumm or bust) QB-k, Trask, Jones, Mond, stb. Tehát a Raiders megpróbálhat egy fiatal QB-t. Ennek a legkisebb az esélye. Egy 8-8-as év után a WC verseny minimum kitűzött cél lehet a csapatnál, ez egy fiatal, high risk – high reward QB-val nem érhető el.

A legvalószínűbb továbbra is, hogy minden halad a jelenlegi helyzet szerint, azonban A Raiderstől nem áll távol a váratlan, és meg van arra az “erőforrásuk”, hogy meglepetést okozzanak! Egyértelműen látszik, hogy Gruden nem fél újragondolni a koncepcióját.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: si.com, newyorkpost.com