Amikor a San Francisco 49ers felcserélt a harmadik helyre akkor mindenki tudta, hogy csak egy irányítóért adhattak át ilyen sok és értékes Draft választást. A jövőbeli választott személyéről azonban megoszlottak a vélemények viszont jelenleg egyre több jel utal arra, hogy Mac Jones lesz a választottuk.

Az igazából teljesen biztos, hogy Trevor Lawrence lesz az első választott. Arra is nagy pénzt tehetünk, hogy Zach Wilson kimegy a második helyen és a New York Jets irányítójaként kezdi meg a profi pályafutását. A harmadik helyre viszont három QB pályázott.

Justin Fields az Ohio State irányítója, Trey Lance a North Dakota játékosa és a fent említett Jones aki az Alabama irányítója volt. Az erősorrend tekintetében Jones az idei évfolyam ötödik legjobb irányítója de egyes belső információk szerint mégis miatta cseréltek fel.

Egyesek szerint Jones a fiatal Tom Brady!?

Jones magabiztosan játszott, megfelelő karerősséggel, pontossággal rendelkezik és a döntéshozatali képességét dicsérik a szakértők. A tavalyi szezonjában mutatott teljesítményével rengeteget növelt a Draft értékén mert korábban az NFL vezetők csak egy harmadik körös játékost láttak benne.

Ez viszont nem túl biztató mert ugyan erős csapatokat győzött le, egy jó védelemmel, de tulajdonképpen egy fél szezonnyi mérkőzés alapján ítélik meg. Stabil kezdő is csak tavaly lett és ugyan 4.500 yardot és 41 touchdownt passzolt de sok rizikót tartogat a magas kiválasztása.

Fotó: tdalabamalog.com, clutchpoints.com