Az NFL-ben külön statisztikát vezetnek, hogy hogyan szerepelnek az irányítók a pálya utolsó 20 yardos területén belül azaz a redzoneban. Ennek igen fontos jelentősége van ugyanis amikor “elfogy a pálya”, és egyre többen tömörülnek egyre kevesebb helyen akkor igen pontosan kell passzolni.

Nem meglepő módon az egyetemi ligában is készítenek ilyen statisztikát és a 2019-es szezon kezdete óta Justin Fields a legsikeresebb amikor az endzoneba kell feldobni a labdát. Az Ohio State irányítója 44 touchdownt passzolt (ami a legtöbb) amikor a pálya végét vette célba.

Az irányító kiváló képességű játékosnak tartanak, erős és pontos karja van és nagyon jól passzol. Mindemellett nem jön zavarba amikor a földön kell yardokat szereznie. Persze azért még nem mindenben kimagasló még bőven van min javítania.

Amikor Fields a pálya végét célozza:

Jobban kell passzolni nyomás alatt amikor már “ropogtatják” a pass rusherek, jobban kell kezelnie a blitzeket és fejlődnie kell a zsebbéli játékának. Szóval mindenképpen egy első kör eleji játékos, nem biztos, hogy egyből be kell dobni a mélyvízbe de hosszútávon is megoldhatja az Őt draftoló csapat irányító problémáit.

Fotó: