A Carolina Panthers igazából az egész offseasonban új irányítót keresett és elsőszámú célpontjuk Deshaun Watson volt de végül Sam Darnold-al vigasztalódtak. Persze sikerült egy korábbi Top Draft picket szerezniük viszonylag olcsón de vajon megérte?

Darnold-ot a 2018-as Draft harmadik helyén választotta ki a Jets és most egy idei hatodik, egy jövő évi második és negyedik körös választásért megvált tőle. Tény, hogy olcsó volt de igazából mennyit léptek előre a tavalyi évhez képest? Hát nem sokat.

Tavaly hároméves, 63 millió dolláros szerződésért megszerezték Teddy Bridgewater-t így még két év hátravan a szerződéséből. Bemutatkozó szezonjában 3.733 yardot, 15 touchdownt passzolt és 11 alkalommal adta el a labdát. Emellett 279 yardot és 5 touchdownt futott. Mindegyik érték pályafutása legjobb mutatójának számít.

Szóval pályafutása legjobb számait tavaly hozta és máris tovább akarnak lépni? Akkor mit vártak a szerződtetésekor? Darnold nem tudott még egy teljes szezont végigjátszani, két éve teljesített a legjobban amikor 3.024 yardot, 19 TD-t passzolt és 13-szor eladta a labdát. A tavalyi 12 mérkőzésén 2.208 yardot, 9 TD-t passzolt és 11-szer eladta a labdát.

Mindkét játékos sérülékeny így ez egyforma rizikófaktor. Bridgewater a súlyos sérülése után is jobb számokat tud hozni mint eddig Darnold bármikor. A fiatalért átadtak három Draft cetlit és ahhoz, hogy megszabaduljanak a meglevő irányítótól nagyobb mennyiségű halott összeget be kell nyelni. Szóval ez jó üzlet volt?

Fotó: instagram.com, clutchpoints.com