A jövőben csúnyán visszaüthet az idei stratégia

A jövőben csúnyán visszaüthet az idei stratégia

A csapatok vezetői idén igen nehéz feladat elé kerültek ugyanis a liga csökkentette a fizetési sapkát. A koronavírus okozta bevételkiesést a fizetési sapka csökkentésével kompenzálták ami igen nehéz feladat elé állította a csapatokat ugyanis eddig folyamatos volt a növekedés.

Tavaly 198.2 millió dollár volt a fizetési sapka és a vírus előtt az idei fizetési sapka nagyságát 213 millió dollárra becsülték. A kiesések miatt viszont csak 182.5 millió dollár lett. Szóval nemhogy nőtt vagy stagnált a fizetési sapka még csökkent is.

A tervezetthez képest 30 millió dollárral kevesebb mozgásterük lett a csapatoknak. A korábbi években megfigyelhető volt az a trend, hogy ha egy Top 5 vagy 10-es játékosnak lejárt a szerződése akkor a hosszabbításkor rekord vagy ahhoz közeli szerződést kapott. Ezt a folyamatosan növekvő cap miatt meg tudták tenni és mivel egy csapatnak sincs minden poszton Top 5-ös játékosa így el tudták osztani a fizetéseket.

Most viszont csökkentettek az összegen és a korábbi rekordszerződések ott vannak a fizetési sapkában. A tervezetthez képest 30 millió dollárral vannak a keret alatt ami nagyságrendileg 3 minőségi játékost jelent. Például T.Y. Hilton, JuJu Smith-Schuster, Ausitn Hooper, Brandon Linder, Blake Martinez, Kendall Fuller vagy Marcus Williams is 10 millió dollárt körül keres így csapatonként három ilyen játékosról kell lemondaniuk.

Ezt a problémát a csapatok úgy oldották, hogy a jövőbeli fizetési sapkákat leterhelték, hogy idén szabad helyhez jussanak. Ez viszont még csúnyán visszaüthet a jövőben. A Tampa Bay Buccaneers a Super Bowl összes kezdőjátékosát megtartotta és tulajdonképpen All-Int mondtak a címvédésre.

Ez viszont azt eredményezi, hogy a jövő fizetési sapkáiban olyan játékosok is szerepelni fognak akik akkor már nem lesznek a csapatnál. Az idei átalakítások miatt 2024-ben és 2025-ben Tom Brady, Ndamukong Suh és Rob Gronkowski 13 millió dollár bónusszal szerepelnek.

Brady esetén a következő 5 évre egyaránt 8 millió dollár időarányos bónuszt osztottak szét. Az idei és a következő évre van szerződése, az utolsó három év lemondható. Tehát az utolsó három év 8 millió dollárja a 2023-as fizetési sapkában jelenik meg 24 millió dollárként pedig jelen állás szerint akkor már nem is lesz a csapat játékosa.

Fotó: theringer.com, bangkokpost.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .