A szabadügynökpiac legjobb tight endjei

A szabadügynökpiac legjobb tight endjei

Amelyik csapat a szabadügynökpiacról akar erősíteni annak bele kell húznia mert ez a poszt elég vékony idén. Amennyire erős az elkapópiac annál gyengébb a tight end felhozatal. Ráadásul közülük többen ki sem fognak kerülni a piacra mert a jelenlegi csapatuknál fognak maradni.

Hunter Henry, Los Angeles Chargers

Henry a piac legjobb tight endje, a hírek szerint csapata nem akarja elveszíteni és a hosszabbításon dolgoznak. Pályafutása elején a legtöbben azt gondolták, hogy a jövő meghatározó játékosa lesz de egy sérülés mindent megváltoztatott. Kihagyta az egész 2018-as szezont és azóta jóval visszafogottabban teljesít. Ennek ellenére még így is franchise taget kapott tavaly és jelenleg is a piac legjobbjának számít. Mindenképpen érdemes szerződtetni egy tight end problémával küzdő csapatnak. Évi 12 millió dolláros szerződéssel számolhat.

Rob Gronkowski, Tampa Bay Buccaneers

Gronk tavaly tért vissza a nyugdíjból és egy újabb Super Bowl gyűrűvel gazdagodott. Korábban a liga legjobbja volt de a kora és a sérülései miatt több kérdés is felmerül vele kapcsolatban. A tavalyi alapszakaszban főként blokkolóként számoltak vele majd a döntőben jött a régi Gronk és leszedett két touchdownt érő passzt.Valószínűleg meg fogja tartani a Buccaneers, egyéves 8-10 millió dolláros szerződéssel számolhat.

Jonnu Smith, Tennessee Titans

Smith jó befektetés lehet sok csapat számára. Tavaly ugyan csak 448 elkapott yardja volt de csak 65 alkalommal vették célba. Amennyiben olyan csapathoz kerül ahol nagyobb szerepet kap a támadóegységben akkor a számai is nőni fognak. A 65 célbavétel és 41 elkapás ellenére viszont 8 elkapott touchdownt szerzett. Évi 9 millió dolláros szerződéssel számolhat.

Gerald Everett, Los Angeles Rams

Everett a Rams második körös választottja volt de az eddigi 4 éves pályafutása alatt csak 1.389 elkapott yardot szerzett. Nagyon atletikus tight end és olyan csapat kell neki ahol nagyobb szerepet kapna a támadóegységben. Az eddigi 130 elkapásnál 30 broken tackleje volt így a védők nehezen tudják csak megállítani. Évi 5 millió dolláros szerződéssel a játékos és a csapat is jól járna.

Jared Cook, New Orleans Saints

Cook-ot 33 éves kora ellenére még mindig érdemes szerződtetni ugyanis sokat tud adni a támadóegységnek. A Saints-nél kevesebb szerepet kapott az elmúlt két évben de 16 touchdownt így is összehozott. Emellett az elmúlt három szezonban 100-as irányítómutatóval zártak amikor neki passzoltak. Egyéves, 5 millió dolláros szerződésért mindenképpen érdemes szerződtetni.

Fotó: clutchpoints.com, titanwire.usatoday.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .