Az NFL történetének legmagasabb halott összegei

Az NFL történetének legmagasabb halott összegei

A fizetési sapka rendezésében a csapatok számára a legnagyobb problémát mindig egy játékos után maradó halott összeg jelenti. A halott összeg tulajdonképpen az az összeg amely a szerződés felépítése miatt akkor is az adott csapat fizetési sapkáját terheli ha annak csapata sincs vagy másik csapatnál játszik.

A túl magas halott összeg általában visszatartó erő szokott lenni, hogy ne váljanak meg egy játékostól mert ha rengeteg pénz marad után akkor nem érdemes elküldeni mivel ha úgyis elfoglalja a fizetési sapka egy részét akkor tulajdonképpen a csapat játékosa is maradhat.

Ez a feltevés viszont megbukott az idei offseasonban ugyanis a Philadelphia Eagles rekord mennyiségű halott összeget volt képes benyelni azért, hogy megszabaduljanak Carson Wentz-től. Az örökranglista élén pont a Wentz előtt kiválasztott Jared Goff áll. Jól mutatja, hogy az idei üzletekben nem számított a halott összeg ugyanis az ötödik helyen álló Matthew Stafford is idén váltott csapatot (a Jared Goff tradeben).

1. Carson Wentz (Eagles): 33.8 millió dollár

2. Jared Goff (Rams): 22.2 millió dollár

3. Brandin Cooks (Rams): 21.8 millió dollár

4. Antonio Brown (Steelers): 21.2 millió dollár

5. Matthew Stafford (Lions): 19.9 millió dollár

Fotó: twitter.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .