A támadófal javulásával nagyot fordult a világ

A támadófal javulásával nagyot fordult a világ

Nem tudom eleget szajkózni. A dolgok a line of scrimmage vonalán dőlnek el. Ahogy a Super Bowl-on is. Mert nem tévednek nagyot azok, akik a Chiefs támadófal feletti Bucs defense erődemonstrációnak tudják be a trófea megszerzését. Vagyis ott volt egy gyengélkedő támadófal az ellenfél részéről, viszont a Buccaneers a pár évvel ezelőtti utolsó helyek egyikén kullogó falából a PFF mutatói szerint a liga ötödik legjobb alakulatát rakta össze. S ugye mindjárt milyen nagyot fordult a világ?

Tom Brady idejövetele már előre jelezte, a megvédése prioritás. Valahogy az van, hogy a jelenléte miatt, mintha a játékosok is jobban összekapnák magukat. Mert nem akarják, hogy az a szégyen érje őket, róluk sackelték Bradyt. Ennek folyományaként a Bucs O-line passz blokkolása egészen kiváló volt szinte az egész idényben. Ebben különösen az újonc Tristan Wirfs és Ali Marpet jeleskedtek. A futás blokkolásnál voltak hiányosságok néha az év során. De mint kiderült a döntőn, tulajdonképpen megy ez is, csak ügyesen titkoltuk. Ott valahogy előjöttek addig nem használt blokkolási sémák, amik agyon zavarták a Chiefs védelmét.

Emlékeztek még? Pár éve amikor az NFC South O-line rangsoráról beszélgettünk, mindig mi voltunk a legrosszabbak a csoportban. Most mi lettünk a legjobbak. A Saints fala jön utánunk, a PFF listán a 8. Majd a Panthers ugyanezen lista 18. helyén, végül és utolsó sorban a Falcons, akiknél a bukta szezon magyarázata is lehet a lista 21. helye.

Amúgy a legjobbnak a Browns fala lett titulálva. Úgy gondolom nem alaptalanul. Utánuk jön a dobogón a Packers és a Rams. S még a Patriots előz meg minket, ahol nagyon nagy szezont ment a hatodik körös újonc falember, Michael Onwenu. A legrosszabb amúgy a Chargers fala lett. Halkan jegyzem, emögött a fal mellett kiválóskodott az évadban az ugyancsak újonc Justin Herbert.

Száz szónak is egy a vége, a falunk hatalmasat javult, s ez itt nálunk azonnal meghozta az eredményét.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .