Lamar Jackson már most tárgyal a hosszabbításról

Lamar Jackson már most tárgyal a hosszabbításról

A beszámolók szerint a Baltimore Ravens vezetősége már most elkezdte a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat Lamar Jackson-al. A hírek szerint viszont az álláspontok egyelőre nagyon messze vannak. Jackson-t a 2018-as Draft első körének utolsó helyén választotta ki a Ravens, most lép újonc szerződésének utolsó évébe így annyira nem is kell kapkodniuk.

A választást eredetileg nem a Ravens birtokolta de az utolsó Draftját irányító general manager, Ozzie Newsome felcserélt az első kör utolsó helyére aminek most lehet döntő jelentősége. Miután Jackson elsőkörös így le tudják hívni az ötödik opciós évét amelyet biztosan meg fognak tenni ha addig nem tudnak megegyezni a hosszútávú szerződésről.

Tehát Jackson-ra az idei szezonra az újonc szerződése, jövőre pedig az opciós ötödik év vonatkozna. Ha pedig ezután sem tudnak egyezségre jutni akkor franchise taget tehetnek rá. Így igazából három évig Baltimore-ban tarthatják az irányítót úgy, hogy ebből csak egy évig kell Top fizetést adniuk.

A múltbéli példák miatt pedig nem kell sietniük Jackson hosszabbításával. Jared Goff és Carson Wentz is már a harmadik szezonja után megkapta a megaszerződést és idén hatalmas halott összeg mellett szabadultak meg tőle. Persze van ellenpélda is ugyanis Patrick Mahomes a nagy szerződés után is jól teljesített.

Fotó: twitter.com, baltimoreravens.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .