Hol folytathatja a legjobb szabadügynök running back?!

Hol folytathatja a legjobb szabadügynök running back?!

Az idei offseason legjobb running backjének egyértelműen a Green Bay Packers játékosa Aaron Jones számít. A futó eddig nem kapott ajánlatot a Packers-től és a piacon elérhető fizetéseket elnézve valószínűleg nem is fog így másik csapatnál fogja folytatni a pályafutását.

Jones-t a 2017-es Draft ötödik körében választotta ki a Packers és folyamatosan egyre nagyobb szerepet kapott a támadóegységben. Az utolsó két szezonban már egyértelmű kezdőnek számított és mindkét szezonban átlépte az 1.000 futott yardos határt. Az utolsó két szezonban 2.188 futott yardot, 25 futott touchdownt, 829 elkapott yardot és 5 elkapott touchdownt szerzett.

Jones a liga egyik legjobb running backjévé nőtte ki magát de a teljesítménye természetesen függ a rendszertől is. Nagyon jól mozgott a támadófal mögött és Aaron Rodgers is megbízott benne a passzjátékoknál de nincs garancia, hogy máshol azonnal ilyen teljesítményt tud nyújtani.

Az NFL-ben eltöltött 4 szezonjának mindegyikében a Pro Football Focus-nál 79-es feletti értékkel zárt. Emellett a 2019-es szezon kezdete óta a passzjátékoknál a running backek közül csak Austin Ekeler, Christian McCaffrey és Alvin Kamara kapott jobb értékelést Jones-nál.

A pénz lesz a döntő tényező az esetében ugyanis a 2017-ben draftolt futók közül Joe Mixon (12 millió/év), Dalvin Cook (12.6 millió/év), Alvin Kamara (15 millió/év) és Christian McCaffrey (16 millió/év) már megkapta a nagy szerződését és ezt jelenleg a Packers nem tudja megadni.

A hírek szerint a Miami Dolphins lehet a futó következő csapata és a beszámolók szerint kölcsönös az érdeklődés. A Dolphins ki tudja fizetni a futó szerződését, az elmúlt két szezonban pozitív irányba építkezik a csapat és tavaly már csak hajszálnyira voltak a playoff részvételtől. A tippek szerint a futó négyéves, 46 millió dolláros (25 millió garantált) szerződést kaphat Miamiban.

Fotó: packerswire-usatoday.com, packers.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .