Több csapat is érdeklődik Sam Darnold iránt

Több csapat is érdeklődik Sam Darnold iránt

Három évvel ezelőtt a New York Jets igen sok Draft picket átadott, hogy megszerezhesse Sam Darnold-ot de az irányító nem hozta az elvárt szintet. Nem hívták le az ötödik éves opciót és most szeretnének megválni a játékosuktól és a hírek szerint nincs is hiány az érdeklődőkből.

2018-ban a Jets eredetileg a hatodik választást birtokolta de cserélt az Indianapolis Colts-al a harmadik választásért. A három hely felmozgásért az első kör cseréje mellett átadott két 2018-as második és egy 2019-es második körös választást. A három helyért elégetett három második kört.

Az üzlet másik oldalát nézve a Colts a hatodik helyen Quenton Nelson guardot választotta aki mindhárom első szezonjában All-Pro kerettag lett. Ha pedig a Jets maradt volna az eredeti helyén akkor Josh Allen-t és Lamar Jackson-t is ki tudta volna választani.

Na de nézzük a jelenlegi helyzetet. Három csapat érdeklődéséről szólnak a hírek. Az Indianapolis Colts-t, a Carolina Patnhers-t és a Washington Football Team-et emlegetik vele kapcsolatban.

Philip Rivers visszavonulása és Jacoby Brissett szerződésének lejártát követően a Colts-nak nincs kezdőirányítója így szinte mindenki iránt érdeklődik. Darnold mellett Carson Wentz megszerzéséről szólnak a hírek. Annyi biztosnak látszik, hogy a Colts nem a Draftról hanem egy cserével fog irányítót szerezni.

A Panthers tavaly hároméves, 63 millió dolláros szerződésért megszerezte Teddy Bridgewater-t de a tavalyi szezonja alapján szívesen tovább lépnének. Megszabadulni viszont nehéz lesz tőle. Elküldeni nem tudják mert az idejétől függően (június 1. előtt vagy után) 20 vagy 15, trade esetén pedig 10 vagy 5 millió dollár halott összeg marad utána.

A Washington Football Team érdekes megoldásnak látszik mert a tavalyi káosz év után is playoff résztvevők lettek. Négy kezdőirányítójuk volt és egy stabil közepes szintet hozó QB-val a center mögött nem csak a szerencse és a gyenge csoport miatt lehetnének idén playoff résztvevők.

Mindent egybevetve a Colts számára nagyon jó üzletnek tűnik a Darnold csere. Biztosan nem kell első kört átadniuk érte és idén még az újonc szerződése utolsó éve alatt játszik. Szóval második, harmadik körös pickekbe kerülne és lenne egy évük letesztelni, hogy mit tud a Colts-nál. Frank Reich pedig jó az irányítókkal szóval ezzel az üzlettel mindenki nyerhetne.

Fotó: trojanswire.usatoday.com, twitter.ocm

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .