Nehezebb lesz egyben tartani a címvédőt mint azt gondolnánk

Nehezebb lesz egyben tartani a címvédőt mint azt gondolnánk

A Tampa Bay Buccaneers győzelme után rögtön felmerült a duplázás lehetősége azonban ehhez egyben kell tartani a csapatot. Mike Evans egyből felajánlotta a fizetése egy részét de nem mindenki ilyen nagylelkű. Shaquil Barrett egyenesen kijelentette, hogy Ő most akar bankot robbantani.

A Buccaneers-nek jelenleg 20.7 millió dollár helye van a fizetési sapkában de ezt csak 42 játékos fizetése adja össze. Minimum 53 fős keretet kell belepréselniük a sapkába és a lejáró szerződésű játékosok hosszabbítása nem lesz olcsó így több játékost fel kell majd áldozni.

A már említett Barrett tavaly franchise taggel játszott amivel biztosan nem elégszik meg idén. A tavalyi 15.8 millió dolláros tag értéke így körülbelül 20 millióra fog emelkedni amivel tulajdonképpen el is menne a jelenleg szabad hely.

Rob Gronkowski szerződése is lejárt és a tight endnek 9 millió dolláros alapfizetése volt. A csapat másik két tight endjének elküldésével összesen 12.5 millió dollárt szabadíthatnának fel de mindkét játékost nem lehet elküldeni. Ha Gronk-ot akarják akkor is meg kell tartani az egyik tight endet. A másik elküldésével 6 milliót spórolhatnának de ez még 3-al kevesebb mint az idei fizetése volt.

A védelemből pedig ott van Lavonte David linebacker és Ndamukong Suh védőfalember is akiknek ugyancsak lejár a szerződése. A páros alapfizetése 18 millió dollár volt a tavalyi szezonban és biztosan engednének egy keveset de az nem lesz elég.

A két korábban kivágott támadó, Leonard Fournette running back és Antonio Brown elkapó pedig szinte a minimálisan adható összeggel játszottak tavaly. Ketten 3.6 millió dolláros alapfizetéssel rendelkeztek amelyhez hasonlót még egyszer biztosan nem fognak elfogadni.

És akkor ottvan Chris Goodwin aki újonc szerződésének utolsó évében játszott tavaly és mivel harmadik körös választott volt így csak 821 ezer dolláros alapfizetése volt tavaly. A pályán lerakott teljesítménye alapján azonban ennek több mint a tízszeresét megkeresheti. És biztosan meg is akarja.

Szóval ha csak az említett 7 játékost vesszük, a többi lejáró szerződésű Buccaneers-t nem számítjuk, akkor a tavalyi alapfizetésüket összeadva is több mint 47 millió dollár jön ki. Barrett, Fournette, Brown és Goodwin pedig biztosan többet akar keresni mint tavaly így lehetetlen lesz együtt tartani a gárdát.

Fotó: thepweterplank.com, pff.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .