Aaron Rodgers az MVP, a Aaron Donald a legjobb védő, Derrick Henry a legjobb támadójátékos

Aaron Rodgers az MVP, a Aaron Donald a legjobb védő, Derrick Henry a legjobb támadójátékos

Hagyományosan a Super Bowl előestéjén jelentik be a szezon legjobb játékosait és ez a koronavírus okozta problémák miatt sem változott. A szokásos ünnepélyes körülmények azonban elmaradtak de a díjak kiosztása természetesen megtörtént.

Ahogyan arra számítani lehetett Aaron Rodgers lett a szezon legértékesebb játékosa. Persze Ő az egyéni elismerés helyett elégedettebb lett volna azzal a trófeával amiért ma este küzdenek. Rodgers-t harmadik alkalommal választották meg MVP-nek. A Green Bay Packers irányítója az MVP szavazáson 44 voksot begyűjtött. A Bills irányítója Josh Allen 4, a Chiefs irányítója Patrick Mahomes pedig 2 voksot kapott.

Az Év védőjátékos díja volt a legkiélezettebb és végül a Los Angeles Rams defensive tackleje Aaron Donald nyert. Donald már harmadik alkalommal kapta meg a díjat amire előtte csak Lawrence Taylor és J.J. Watt volt képes. A szavazás viszont nagyon szoros volt 27-20-ra nyert a Pittsburgh Steelers pass rusherével, T.J. Watt-al szemben.

A Év legjobb támadójátékosának a Tennessee Titans running backjét Derrick Henry-t választották. Ez sem számít meglepetésnek ugyanis a futó átlépte a 2.000 futott yardos határt az alapszakaszban. A támadókategóriában még Rodgers és Mahomes kapott voksokat.

A Seattle Seahawks irányítója Russell Wilson lett az Év embere azaz Ő kapta a Walter Peyton díjat. Itt nem a pályán hanem a pályán kívüli tevékenységet díjazzák. Az elismerést az kaphatja meg aki legtöbb segít a közösségen és az embereken.

Az újoncoknál nem volt meglepetés és a várt két elsőkörös kapta meg a díjat. A legjobb támadójátékos a Los Angeles Chargers irányítója Justin Herbert lett aki megdöntötte az újonc touchdown rekordot. A legjobb újonc védőnek járó elismerést a Washington Football Team defensive endje Chase Young kapta.

Az Év edzője a Cleveland Browns vezetőedzője Kevin Stefanski lett. Véleményem szerint itt sem volt kérdés ugyanis 11 győzelemmel zártak és 25 év után ismét playoff mérkőzést játszott a csapat. Ennek ellenére nem volt egyoldalú a verseny mert Stefanski 25, a Buffalo Bills HC-je Sean McDermott 7, a Miami Dolphins mestere Brian Flores pedig 6 szavazatot kapott.

Az Év visszatérő játékos is adott volt és nem is született meglepetést. A Washington horrorisztikus sérülésből visszatérő irányítója Alex Smith kapta meg az elismerést. A szavazáson még a Pittsburgh Steelers irányítója Ben Roethlisberger is kapott egy voksot.

Fotó: twitter.com, nfl.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .