Buccaneers offense-Chiefs defense. A Bucs csak egy top irányítóra volt eddig is a Super Bowl-tól? Az eredmények ezt mutatják. Ha van párharc, ahol van keresnivalója a Martalócoknak, akkor ez az. Amiért mégsem a Tom Brady vezette offense-re hegyezném ki ezt a mérkőzést, az a stábok eltérő kvalitása, mely a kelleténél jobban közelíti egymáshoz a két egység tudását.

Miről beszélek? Byron Leftwich egyértelműen rosszul kezeli ezt a tampai offernse-t. S sajnos az is látható, nem arról van szó, hogy a Super Bowl-ra tartogatott volna bármit is koordinátorunk. Az, hogy Tom Brady kezébe akkor adjuk a labdát, amikor 3&hosszú van, s akkor is 50 yardos passzokat kérve tőle, nem tudom mennyire nyerő taktika.

A túloldalt viszont ott van Steve Spagnuolo, aki a liga egyik legrutinosabb védelmi szakembere. Tört már borsot Brady és a Patriots orra alá Super Bowl-on. Akkor még a New York Giants-szel. Egysége nem a legjobb, de döntő pillanatokban képesek villanni. Ennyire képesek, de mesterük ezt nagyon jól tudja, s nem is kér tőlük többet.

A Chiefs védelme is a Buccaneers defense-éhez hasonlóan “orrnehéz”. Míg hátul gyengébbek, a faluk, különösen Chris Jones és Derrick Nnadi jóvoltából képes a már említett döntő momentumokat megoldani. Persze a Bucs támadófal nem biztos, hogy túlságosan könnyű falat lesz. Minden esetre az teljesen bizonyos, Spagnuolo próbálja majd Bradyt nyomás alá helyezni, s ehhez ha kell, blitzeket is használni fog.

Az sem teljes biztonsággal fogadható az irodáknál, hogy mondjuk Aaron Stinnie bír majd Chris Jones-szal. S annál rosszabb egy Tom Brady féle, nem mobilis irányítónak nincs is, mint amikor a fal közepe omlik be. Minden esetre elkapókból nem lesz hiány, akik Brady segítségére siethetnek. Nagy és jó a mélység, amivel lehet gazdálkodni. Evans, Godwin, reményeink szerint Brown, Gronkowski, Brate, Johnson, Miller mind-mind veszélyes fegyver lehet.

S a Chiefs secondary sem áll annyira jól, hogy ezekkel lépést tarthatna. Annak az egységnek amúgy Tyrann Mathieu a vezére és motorja. Ahol ott van, fű nem nagyon terem. De nyilván ő sem tudja lefedni a pálya egészét. A Bucs futójátékot hagyjuk! Azzal a holtszezonban nagyon komoly teendők vannak. Én jobban örülnék, ha azokat a Bucs csak mondjuk 3&rövidre venné elő. Különben könnyen baj lehet, s loholhatunk megint Mahomes feltett pontjai után.

Több rekord is születhet amúgy a Bucs offense oldaláról. Tom Brady-nek 1 győzelem kell, s azt rajta kívül akkor csak Peyton Manning mondhatja még el, két csapattal is Super Bowl-t nyert. 360 passzolt yarddal is rájátszás rekord születhet, 4 TD passzal úgyszintén. Mike Evans 1 elkapás utáni touchdown-nal franchise rekordot mondhat magáénak. Rob Gronkowski 100 yardos teljesítménye azt jelentené, tight end-ként rájátszásban ő abszolválta a legtöbb ilyen mérkőzést. Chris Godwin 153 elkapott yarddal ugyancsak franchise rekordot állítana fel. Szóval rekord esély van bőven. Az adatokért amúgy külön köszönet Zentai Gergely barátunknak!

Örülnék neki, ha a mérkőzés végén azt mondhatnánk, a Bucs offense bedarálta! De ettől a Byron Leftwich tényezőtől szerintem nagyon parázik minden hithű Bucs szurkoló! Nyugtató beszerezve! Ti hogy álltok vele?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: news.ctgn.com, foxnews.com