Idén hazai csapatként, ráadásul a liga történetében elsőként tényleg hazai csapatként, a Tampa Bay Bucaneers választatott szerelést és a fehér mez mellet tették le a voksukat. Ez igazából teljesen érthető ugyanis az utóbbi 16 döntőből 13-at a fehér mezben játszó csapat nyert meg.

A Buccnaeers ténylegesen hazai pályán játszik de ez a Super Bowl-on nem számít mert páratlan években az NFC, páros években pedig az AFC csapata számít hivatalosan a hazai csapatnak.

A Buccaneers hazai szerelése szerint pirosban kellene játszaniuk de a Pro Football Focus értesülése szerint azért választották a fehér mezt mert Brady a Super Bowl-okon 4-1-es mérleggel rendelkezik amikor fehérben játszott. A Philadelphia Eagles rontotta el a tökéletes sorozatot.

Super Bowl szerelések 2005-től 2019-ig

Így a Chiefs játszik a hivatalos hazai piros szerelésében de nem kell panaszkodniuk. Tavaly februárban ugyanis piros mezben győzték le a fehérben játszó San Francisco 49ers csapatát. Ráadásul a Főnökök eddigi három döntőjükből kettőt megnyertek pirosban és egyet elveszettek fehérben.

Fotó: foxnews.com