A 2016-os Draft előtt több csapat is meg akarta szerezni a Tennessee Titans által birtokolt 1/1-es helyet amivel kiválaszthatták Jared Goff-ot. Végül a Rams ajánlatát fogadták el és igen sokat “kifizettek” azért, hogy megszerezhessék az irányítót.

A Titans-től megkapták az első választást amin kiválasztották Goff-ot, a 2016-os negyedik és hatodik körös választást. Míg a Rams átadta a 2016-os első, két második, harmadik körös és a 2017-es első és harmadik körös választását.

Szóval elúszott két első, két második és két harmadik körös cetli és cserébe negyedik és hatodik kört kaptak. Ezzel alapból nincs is probléma hiszen a Draft eleje “drága”, ráadásul aki elsőként akar választani annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Ezt követően Goff bemutatkozott amikor Jeff Fisher volt a vezetőedző. Goff 7 mérkőzést kapott az újonc szezonjában de a kevés lehetőség ellenére sem tudta megmutatni, hogy miért Ő volt a Draft első választottja.

A második szezonjában viszont megérkezett Sean McVay és ezzel Goff elindult felfelé. A második és harmadik szezonjában bekerült a Pro Bowl keretbe és Super Bowl-t játszott. Az elvesztett döntő után viszont jöttek a problémák és a visszaesés.

Az elmúlt két szezonban kevesebb TD-t passzolt és több interceptiont dobott mint a Pro Bowl-er éveiben. A szezon végén pedig összekülönbözött vezetőedzőjével és a korábban aláírt szerződése miatt nagyon meg akartak szabadulni tőle.

2019-ben négyéves, 134 millió dolláros szerződést kötöttek vele és ez mostanra nagyon problémássá vált. 106,6 millió dollár maradt még belőle és a Rams vezetősége tulajdonképpen fizetett azért, hogy megszabaduljon az irányítótól és a fizetésétől.

Hogy megússzanak 106 milliót, vagyis pontosabban 84 millió dollár mert 22.2 halott pénzzé válik, odaadták a következő két elsőkörös és az idei harmadik körös választásukat a Detroit Lions-nak. Persze Matthew Stafford-ot is megkapták aki erősítést jelent de így is fizettek azért megszabaduljanak Goff-tól.

Fotó: nfl.com, usatoday.com