Az elmúlt évtizedben alaposan megváltozott a játék képe, a szabályok miatt jobban előkerült a passzjáték, amely az elsődleges sikert jelenti a győzelemhez vezető úton. Kellemes meglepetésként hatott a secondary, ahová több jól sikerült erősítés is érkezett.

James Bradberry volt a legfontosabb láncszem, aki az NFC egyik legjobb formában játszó cornerbackje volt 2020-ban. Byron Jones-ot tartották a legjobb elérhető CB-nek a tavalyi piacon, de jelenleg azt tudjuk elmondani, hogy jobban jártunk Bradberry-vel. 70,1-es ratinget engedélyezett az ellenfél irányítóinak, 14 átadást védekezett le és összegyűjtött 3 INT-t. Mindegyik rekordnak számít a karrierjében. Közel shutdown corner szintet képvisel, hiszen kevesebb mint 500 yardot tudtak passzolni róla és egy meccsen sem engedett 70 yardnál többet. Az azért elmondható, hogy egy ilyen évet nem lehet mindig garantálni, de várhatjuk tőle a további jó teljesítményt.

A túloldalra viszont kell az erősítés, hiszen olyan játékosokkal próbálkoztunk, mint az azóta már elküldött Corey Ballentine, valamint Isaac Yiadom és Ryan Lewis. Egyikük sem képvisel kezdő szintet, persze fontosabb needek is vannak, így nem lepődnék meg, ha mondjuk a draft második napjáról érkezne ide az erősítés. Persze egy tapasztalt játékosra is szükség lesz, egy olcsó megoldással próbálkozhatunk. Csereként limitáltan bedobhatjuk Julian Love-ot is.

A slotban annyival jobb a helyzet, hogy oda több jelentkezőnk is akad, igaz a rutintalanság miatt nem mondhatunk végső ítéletet. Már újoncként sok lehetőséget kapott Darnay Holmes, aki kezdő szintű játékossá válhat a jövőben. Ugyan ő is elkövette a rookie hibákat, de azért valljuk be, hogy nem könnyű dolog cornerbackként azonnal jól teljesíteni. Nem mondom azt, hogy ő lesz a jövő embere, de a körülményekhez képest elégedettek lehettünk vele. Xavier McKinney is lehetőséget kaphat itt, a sérülése után a slotban, illetve free safety-ként szerepelt a legtöbbet. Sokat érhet a sokoldalúsága.

Ugyanez igaz Logan Ryanre is, akivel szerződést hosszabbítottunk karácsonykor. Csak a nyár végén érkezett, elsősorban McKinney sérülése miatt… Rögtön megmutatkozott a játékintelligenciája, érthetetlen miért kellett ennyi ideig szabadügynöknek lennie. Jabrill Peppers-nek is biztos a helye, akit én kicsit inkonzisztensnek tartok. Ha jó napja van, akkor képes a turnoverekre is, a LoS közelében pedig felügyeli a széleket, de van, hogy coverage-ban eltéved és a szereléseket is el tudja hibázni.

Látszik, hogy itt is akad még munka, de jó úton járunk. Nagyon bejött Bradberry és Ryan megszerzése, Holmes és McKinney játékában pedig van potenciál. Amennyiben meg tud újulni Patrick Graham és továbbra is bejönnek a képességei, úgy valószínűleg nem fognak visszaesni a teljesítmények sem. Bízzunk benne, hogy szerencsésebbek leszünk, mint a passzsiettetőknél és évről évre fejlődni tudnak a fiataljaink.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu