Tom Brady és Drew Brees összecsapása a liga két legöregebb irányítójának mérkőzését jelenti

Tom Brady és Drew Brees összecsapása a liga két legöregebb irányítójának mérkőzését jelenti

Vasárnap este a New Orleans Saints a Tampa Bay Buccaneers-el fog összecsapni és a találkozó a liga történetének két legöregebb irányítójának mérkőzése lesz. Tom Brady jelenleg 43 éves és Drew Brees 42 éves lesz pénteken.

Így az új irányító korrekord 85 év lesz. Ezzel egy évvel megjavítják a korábbi NFL illetve a saját korábbi rekordjukat. Az alapszakaszban már kétszer megmérkőztek egymással és mivel Brees akkor 41 éves volt így 84 év a jelenlegi rekord.

A korábbi playoff irányító korrekordot viszont alaposan megfejelik ugyanis az 78 év volt. Természetesen ezen a mérkőzésen is ott volt Brady. Két évvel ezelőtt a Patriots a Chargers-el játszott. Az akkor 41 éves Brady a 37 éves Philip Rivers ellen játszott így a playoffban 78 év jelenti a rekordot.

Brady pedig már most a playoff történetének legöregebb kezdőirányítója miután a hétvégén pályára lépett a Washington ellen. Brees pedig a második legöregebb kezdőirányító lesz. George Blanda és Vinny Testaverde “öregebben” játszott a playoffban mint amennyi Brees lesz de a két játékos tartalékként lépett pályára.

Fotó: si.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .