Eddig 9 csapat tudott Super Bowl-t nyerni a Wild Card fordulóból indulva

Eddig 9 csapat tudott Super Bowl-t nyerni a Wild Card fordulóból indulva

Holnap kezdetét veszi az idei Wild Card forduló és eddig nem sok alkalommal fordult elő, hogy valamelyik csapat az első kiesési fordulóból megnyerje a Super Bowl-t. Egészen pontosan 9 alkalommal tudták magasba emelni a trófeát.

A 2010-es évek elején ez kis túlzással trendnek számított ugyanis zsinórban három csapat is végrehajtotta ezt a bravúrt. A Green Bay Packers, New York Giants és a Baltimore Ravens számára is összejött a végső siker. A Giants és a Ravens ráadásul másodjára hajtotta végre a bravúrt.

Idén a Wild Card fordulóból induló csapatok száma megnőtt a szabályváltoztatás miatt. Mostantól főcsoportonként 7 csapat kerül be a playoffba és csak az első kiemelt nem játszik a Wild Card körben.

Az idei szezontól így a korábbival ellentétben nem kettő hanem három Wild Card mérkőzést rendeznek főcsoportonként így annak az esély is megnőtt, hogy Super Bowl-t nyerjen az egyik csapat. Idén csak akkor nem lesz a 10. siker ha a Chiefs vagy a Packers nyeri a nagydöntőt.

Fotó: instagram.com, wbay.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .