Mától lehet interjúztatni a vezetőedző jelölteket

Mától lehet interjúztatni a vezetőedző jelölteket

Az NFL változásokat vezetett be a vezetőedzői interjúztatás menetében. Az új szabály értelmében a vezetőedző nélkül álló csapatok a mai naptól interjúztathatják a jelölteket. Természetesen a koronavírus miatt szigorúan csak online.

A csapatok vezetői online interjút tarthatnak de ezek hossza nem lehet hosszabb mint 2 óra. Ezen kívül ahogyan az korábban érvényben volt a csapatok megtagadhatják, hogy a koordinátorait vagy edzőit interjúztassa egy másik csapat.

Első hallásra nem tűnhet jelentősnek a változás azonban mégiscsak az. Jelen pillanatban a Houston Texans, a Detroit Lions és az Atlanta Falcons csapatának nincs vezetőedzője, ideiglenesen kinevezett edző irányítja a csapatot, így jelenleg csak ez a három interjúztathat.

A Jets, a Jaguars és a Chargers szinte biztosan meg fog válni a vezetőedzőjétől de mivel Ők még a posztjukon vannak a három csapat nem interjúztathat.

Eric Bieniemy az egyik fő esélyes vezetőedzői posztra

A korábbi években csak az alapszakasz vége után lehetett bárkit is interjúra hívni viszont így a vezetőedző nélkül álló csapatok a többi csapatot megelőzve hamarabb válogathatnak a jelöltek között. Ez viszont amellett szól, hogy a jövőben a kirúgásra váró vezetőedzőktől érdemes lesz a szezon vége előtt megszabadulni.

Miután többségében a playoff csapatok koordinátorai iránt a legnagyobb az érdeklődés így nekik nem a rájátszás küzdelmei során kell foglalkozniuk az interjúkkal. Ez pedig a rájátszásban szereplő csapatok számára lehet kedvező.

Fotó: si.com, sbnation.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .