Tampában most kezdenek rájönni, hogy Tom Brady az irányítójuk

Tampában most kezdenek rájönni, hogy Tom Brady az irányítójuk

A veterán irányító már biztosan ezerszer megbánta, hogy vállalta ezt a tampai kalandot. Mert mi is a helyzet? Egy húsz éven át más stílust játszó quarterback játékát – feltehetően- utolsó két évére egy más stílusba akarod kényszeríteni.

Ő a szeparálódni tudó, gyors elkapókkal szeret játszani, de neked van két – persze elit- elkapód, aki pont nem ezt tudja. Brady nem szereti az 50-50 szituációkba dobni a labdát, de te ezt várod tőle. Hogy dobálja Evans meg Godwin felé.

Pedig ő jobban szereti az Antonio Brown-okat vagy a Scotty Miller-eket. Egész egyszerűen ehhez szokott, ebben bízik. De ezt te csak limitáltan nyújtod neki. Aztán ott van az az elég súlyos faktor, hogy még jó futójátékkal sem tudod őt megtámogatni.

A bajt még ezután is tudod tetézni azzal, hogy ezzel a nem létező futójátékkal próbálod a három ( vagy négy) lehetséges kísérletet megalapozni. Ez azt eredményezi, hogy a sikertelen futást követően az irányítódat – itt jelesül Bradyt- rendre hosszú passzokba hajszolod, amik vagy ülnek, vagy nem. Többnyire nem.

Összegzésül tehát, idehozod Tom Brady-t a maga hat gyűrűjével az ujjain, s nem adod a kezébe az offense-t, hanem belehajszolod a magad hülye elképzeléseibe. S ezt te szépen szisztematikusan elköveted fordulóról-fordulóra.

Ebben a közegben kell érvényesülnie Tom Brady-nek, aki legrosszabb Pats idényében sem ehhez szokott. Aztán jön ez a 15. forduló, s már mi sem értjük hogyan, de a második félidőben azt mondják Bradynek: “Tessék itt az offense! Vigyed!” Hátrányban vagytok. Nagy hátrányban. Nem hálás feladat.

Persze itt lehet mondani, hogy Bradynek rutinja van a Falcons elleni fordításokban, de az a Pats offense volt, ez meg itt a tampai. Szóval a feladat hálátlan, de beleáll és megcsinálja. Az irányításával elkezd pontokat termelni a támadó sor, s nyerünk.

Még Evansnek is 110 yardot passzol! Hoppá! Bevallom kezdem egyre jobban tisztelni Bradyt. Ezt én tutira nem tudnám végig csinálni. De ő végig csinálja, akár csak ezt a Falcons elleni borzalmat.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .