Matt Ryan-től nem tud könnyen szabadulni a Falcons és ez a Buccaneersnek nem jó.

Matt Ryan-től nem tud könnyen szabadulni a Falcons és ez a Buccaneersnek nem jó.

Az alap tézis arra épül, hogy 2021-ben Atlantában feltehetően egy teljes újjáépítés kezdődik. Ryan immáron 35 éves és 13 éve játszik a ligában. Egy újraszervezést általában nem egy ilyen veterán irányítóval szoktak elképzelni.

Ugyanakkor Matty Ice, ha nem is az idei a legjobb éve, még elfogadhatóan teljesít, ha szereplése mostanság kissé hektikus is. Továbbá 2023-ig szóló szerződése van, ami után a Falconsnak kitétele esetén jövőre 49 millió, egy évre rá 26 millió halott pénze keletkezne utána.

Vagyis, ha csak valaki nem jelentkezik be cseréért, akkor Ryan marad Atlantában. Ez miért nem jó a Bucsnak? Ha egy fiatal irányító dratolásán gondolkoznának az ellenfélnél, akkor simán lehet, a hátralévő két Bucs elleni mérkőzést leadnák a jobb draft pozícióért.

A Martalócoknak ezzel a 10 győzelme már meglenne, ami idén szinte bizonyosan elég a rájátszáshoz. Most azonban a helyzet az, hogy lehet megpróbálnak még odacsinálni a Buccaneers küszöbe elé, s látva ezt a tampai offense-t, ez nem is látszik lehetelennek.

Ki ne felejtsem! Láthatjuk majd a Falcons mezében Steven Means-t! Ha nem sokat mond ez a név nem lepődöm meg, bár 2013-ban többször esett róla szó szép emlékű blogunkon. Őt ugyanis a Bucs draftolta 2013-ban az 5. körben. Akkor úgy harangozták őt be, hogy a szegény ember Khalil Mack-je.

Azóta tudjuk azt is, az a szegény ember annyira szegény, hogy még a templom egere is gazdagabb nála. Két év után ki is került a keretből. Volt pihenő éve, majd megjárta Philadelphiát és most Atlantában keresi a kenyerét a Falcons egyik legtöbb sack-kel rendelkező védőjeként.

Ja! Hogy mennyi ez a sack mennyiség? Kereken három darab. Donovan Smith is COVID litára került, a többi épen maradt Martalóc azonban bevethető a vasárnapi csatán. Nincs ezzel így a Falcons.

Hiányozni fog Marlon Davidson (DT), Julio Jones – aki már sok borsot tört az orrunk alá- Darqueze Dennard (CB) és Ricardo Allen (S). Kérdéses a játéka a két guard-nak James Carpenter-nek és Kaleb McGary-nek.Amennyiben a tampai speciális egység COVID-dal érintett tagjai nem tudnak pályára lépni, Dustin Colquitt punter, Garrison Sanborn long snapper, valamint az 53-as rosterre felhozott kicker, Greg Joseph helyettesíthetik őket.

Felkerült az 53-as keretbe a támadó falember, Ted Larsen is.Mondanám, hogy a Bucs a mérkőzés egyértelmű esélyese, de valami furcsa oknál fogva nem merem. Pedig a rájátszáshoz nagyon kell a hátralévő két Falcons ellenni mérkőzés is. Annak ellenére, hogy a Lions is foghatónak tűnik. Az utolsó három fordulóban azért mondhatjuk, hogy szerencsénk van a sorsolással! Már csak ki kellene használni!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .