A Lions szakíthat a tradícióval és a következő vezetőedző választhatná ki az új general managert

A Lions szakíthat a tradícióval és a következő vezetőedző választhatná ki az új general managert

A Detroit Lions nagytakarítást tartott a múlt héten és kirúgta Matt Patricia vezetőedzőt és Bob Quinn general managert. A Patriots-way így teljes kurdarcnak minősíthető és egy teljesen új szemléletű vezetés várható majd Detroit-ban.

A kiválasztási folyamat úgy szokott kinézni, hogy először megtalálják a general managert majd az kinevezi a vezetőedzőt. Pár esetben először kinevezik a vezetőedzőt majd utána találnak valakit a GM posztra. Ekkor viszont a tulajdonosi kör választja ki a general managert.

A hírek szerint a Lions először a vezetőedzőt nevezné ki aki fogja kijelölni a következő general managert. A klasszikus felállás szerint a GM összerakja a csapatot majd “átadja” a vezetőedzőnek, hogy nyerjen a megadott kerettel mérkőzéseket.

A döntések előtt valamilyen szinten egyeztetnek de a keretet illetően a GM-é a végső szó. Vezetőedző és GM kapcsolatától függ, hogy az adott edzőnek mennyi beleszólása van a keret kialakításában. A tervezett forgatókönyv szerint viszont a Lions-nál a vezetőedzőnek lenne nagyobb hangja. Nem biztos, hogy rossz ötlet!?

Fotó: twitter.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .