Rob Gronkowski volt a hétfő esti rangadó egyik gyenge pontja

Rob Gronkowski volt a hétfő esti rangadó egyik gyenge pontja

Most bizonyára sokan nem értetek velem egyet. Mert hibafaktor aztán bőven volt. Mondjuk a passz elleni védelem, amely az ellenféltől két elkapónak is minimum 130 elkapással szerzett yardot engedett?

Az a baj, hogy itt nem emelhető ki egyvalaki, úgy egységben volt rossz az egész. A secondary, de ideértve a sokra magasztalt linebacker sorunkat is. S ezúttal nem jött a Jared Goff-ra helyezett nyomás sem.

Vagy lehet más hibaforrást is keresni! Mondjuk a mérkőzésen három labdaejtést is vétő Leonard Fournette? Vagy úgy általában a futó játékosaink, akik abszolút nem tudják kisegíteni a screen passzoknál irányítójukat és a legtöbb elejtett labdával bírnak az egész ligában?

Nos, ezzel az a helyzet, hogy kb. amikor ránéztünk a szezon előtt a running back-jeink listájára ezt már akkor is vizionálhattuk. Többek között ezért nem láttuk sokan összeállni a puzzle darabkákat, hogy fog ez Tom Brady játékához illeszkedni?

Ez a meccs ennek ellenére is nüanszokon múlott csak. S ilyenkor jön az, hogy egy 9,7 milliós éves fizetésű tight end-től, visszavonulásból való visszatérés ide vagy oda, elvárnánk a hathatós segítséget. Hogy az ilyen meccseken előlép és hozzáteszi azt a pluszt, amivel nyerhető az ütközet.

Tom Brady szenvedett. S nem láttam azt, hogy ezen első számú tight end-je segíteni tud. Ha nem is abban a magasságokban, amit korábbi években láthattunk a Brady-Gronkowski párostól, de valami arra emlékeztetőt vártam volna.

Gronk ezen a mérkőzésen hat ízben lett célba véve és csak kettő labda jutott el hozzá. De nem tett hozzá a futás blokkoláshoz sem és a pass protection-höz sem igazán. Ékes példa utóbbira egy a harmadik negyed vége felé történt 3&9 szituáció, ahol a célpontját, Antonio Brown-t Brady azért nem tudta megdobni, mert Gronk elengedte az emberét, aki nyomást helyezett az irányítóra.

Vagy várhatnánk legalább azt Gronktól, hogy elvon a védelem erőiből. Kettőzik vagy valami hasonló. De egy az egyben levédekezik őt, ez a szomorú valóság. S ez az esetek igen döntő többségében megtörténik. Sőt, mint ennek a mérkőzésnek az elején, szinte már-már komolyan sem veszik. Ennek tudható be az egyik tiszta elkapása, mert egyébként már szeparációs készségről sem nagyon beszélhetünk nála. Jaj de nehéz ez!

Én imádtam Gronk játékát régen, de ez a tampai kaland számomra nagy csalódás. Mintha itt is lenne nyugdíjas sáv és néha egy 65 feletti Gronk lenne a pályán. Nagyon sajnálom, hogy mindezeket le kellett írnom róla, mert egyébként elismerem a pályafutását.

Ja és persze kifelejtettem a legfontosabbat! Legalább ez az ón színű mez jól néz ki rajta. Biztosan megdobogtat pár női szívet, de igazából ez is a dizájner érdeme. A 9,7 millióból egy keveset én odaadnék neki!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .