A legrövidebb karú szörnyeteg

A legrövidebb karú szörnyeteg

Érdekes dolog a draft. Egy-egy játékost rendkívül sok és sokszor furcsa paraméter mentén vizsgálnak a csapatvezetők, mielőtt kiválasztanák őket a játékosbörzén. Aztán jól kinéző dolgok sülnek be számos alkalommal és lesajnált, vagy ezért-azért fanyalgással kritizált játékosok bizonyítják egyértelműen rátermettségüket.

Amikor Aaron Donald 2014-ben jelentkezett a draftra a legtöbben elintézték őt annyival, hogy jó játékos, de! S itt a de szónál jöttek, hogy pl. rövid a karja és emiatt nem fogja tudni dominálni a támadó falembereket a vonalon.

Mint kiderült, Donaldnak nincs szüksége olyanra, hogy hosszú, NFL méretű kar, mert zseniális technikai arzenálja folytán két lépésből úgy veri meg ellenfeleit, hogy azok csak nézelődnek körbe, ez meg hová tűnt. (Éppen az irányítót terrorizálja) Pedig duplázzák, triplázzák, de semmi sem segít. Csak az a segítség, ha nem viszed felé a labdát, az irányító pedig sürgősen megszabadul a labdától. 2014-ben a draft 13. helyén a Rams hatalmasat fogott vele.

A kis Aaron amúgy bátyjával, Archie Juniorral sokszor álmodozott (mint sok más amerikai kis srác) emeletes ágyán, hogy NFL játékos lesz és a sok pénzből, ami befolyik szüleit “nyugdíjba helyezi”. A bátyó nem volt túl ügyes, de Aaronnak összejött. Igaz ehhez olyan mentalitás is kellett, amit az alábbi példa igazol.

2017 októberét írunk és a Rams túl van egy Seahawks elleni vesztes csoportmeccsen. A soron következő ellenfél az abban az évben AFC döntőt játszó Jaguars.”A vörös zónás edzéssel fejeztük be a felkészülést. Úgy 10 óra lehetett. Mindenki eltűnt. Bementem a védelem tárgyalójába, mert láttam, hogy ég a villany.

Aaron volt ott, két oldalára lepakolva az edző felszerelés és a felállásokat tanulmányozta. Ő egy nagyszerű vezér. Nem azért, amiket mond. Azért, amiket a pályán csinál” – nyilatkozta róla vezetőedzője, Sean McVay.

27:17 arányban verték amúgy a Jaguarst azon a meccsen és Donald szokásához híven ott is elemében volt. Nagyon nehéz feladat előtt tehát a Bucs támadófala. Főleg úgy, hogy Ali Marpet játéka még mindig rendkívül kétséges.

Az elmúlt meccsen Jensen mozgott be bal guard-ba és A.Q. Shipley volt a center, de akadtak is meg nem értési gondok, főleg a center és irányítója között. Reméljük a plusz egy hét használ. Bár azt is kétlem, hogy ennyi elég Aaron Donald ellen.

A Buccaneers oldaláról hiányozni fog a tight end, Tanner Hudson. A Rams oldaláról Brian Allen (OL) játéka kétséges. Az ellenfél támadó falában azonban sokkal nagyobb érvágás a rutinos tackle, Andrew Whitworth hiánya, aki az elmúlt mérkőzésen hetekre kidőlt a sorból.

A Bucstól kirúgott kickert, Matt Gay-t is láthatjuk majd (feltehetően rúgni is) ezúttal kék-sárga felszerelésben.A pihenő hét előtt két mérkőzés van hátra. Rams és Chiefs. Én úgy gondolom egyiken sem a Bucs a favorit.

Utóbbin pláne. Azonban a kettőből egyet jó lenne hozni. Akkor 8:4-gyel pihenhetne a gárda és ez már egy nagyon jó alap lenne az utolsó, négy mérkőzéses etapra.

Most az első megmérettetés ismét egy hétfő éjszakai rangadó a Los Angeles Rams házigazdájanként. Go Bucs! Ja! Donalddal ne is foglalkozzatok! Ő tarthatatlan. Ebbe a meccsbe ennek a tudatában kell belemenni!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .