Néhány gondolat Baker helyzetéről

Néhány gondolat Baker helyzetéről

Az elmúlt napokban 180 fokos fordulatot vett DeAndre Baker helyzete, hiszen a korábbi játékosunkat felmentették. Az ellen tanúskodó négy szemtanúból háromnak ugyanaz (volt) az ügyvédje, aki felajánlotta Bakeréknek, hogy egy bizonyos összegért cserébe bármire rávehetők az ügyfelei. A fagyi visszanyalt, a korábbi első körös cornerback pedig akár a ligába is visszatérhet.

Közlekedésmérnök vagyok, nem ügyvéd, így a jogi hercehurcákba nem fogok belemenni és hát tudjuk, hogy az életnek ez a területe a világ számos részén érdekesen tud működni.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amíg nem tudják bebizonyítani Baker bűnösségét, addig ártatlan. Úgy látszik, hogy felvétel nem készült az esetlegesen elkövetett bűncselekményekről, a szemtanúk szavahihetőségére pedig nem lehet alapozni, így hogyan bizonyítanának bármit is?

Nem lehet egyszerű a játékos szemszögéből, hiszen nagyon viharosan kezdődött a profi pályafutása, gyakorlatilag a teljes rookie szezonjába szénné égették az elkapók, így bizonyítania kellett volna. Állítólag a tavaszi virtuális meetingeken sem volt túl aktív, szóval várható volt az elbocsátása. Most azonban új esélyt kaphat.

Ez azonban vélhetően nem tőlünk fog érkezni, hiszen Joe Judge gyakorlatilag kizárta a comebacket. Más jelentkező azonban akadhat, hiszen a végleges tisztázása esetén szinte biztosan lesz jelentkező a szolgálataira.

Kis pénzért elérhető lenne, az első körös játékosok pedig jóval több bizonyítási lehetőséget kapnak a hátrébb elkelt társaikhoz képest. Szerintem meg is érdemelne egy bizonyításra szolgáló kontraktust, amely után eldőlne, hogy elegendőek-e a képességei az NFL-hez.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: giantswire.usatoday.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .