Csoportrangadót nyert a Giants

Csoportrangadót nyert a Giants

Végre sikerült komolyabb hiba nélkül lehozni egy mérkőzést és végig vezetve négy év szünet után nyerni tudtunk a Philadelphia Eagles ellen. Ugyan időnként szorosan alakult a mérkőzés alakulása, de a végén nem forgott veszélyben a győzelem és ezúttal tényleg látszott az eddig csak kommunikált fejlődés.

Régóta vártuk ezt a teljesítményt Daniel Jones-tól. Végig pontos volt és nem adta el a labdát. Ezúttal a passzolt touchdown hiánya sem tűnt fel különösképpen.

Remélhetőleg a jövőben is sikerül alacsonyan tartani a turnoverek számát, látjuk mennyit jelent az, ha nem adunk ajándékot az ellenfelünknek. Az elkapóink a szokásos játékukat hozták és mint már annyiszor most is Darius Slayton vitte a prímet, aki a negyedik negyedben bemutatott hosszú elkapásával feltette az i-re a pontot.

Erősebb volt a futójátékunk, amely brutálisan kezdett és törvényszerű volt, hogy a meccs előrehaladtával egyre jobban megfog minket a földön az Eagles. Korrektül működtek Jones-szal a zone read játékok, amiből két TD is lehetett volna az egy helyett, de az ismét gyengén játszó Andrew Thomas másképp gondolta. Ellenben Wayne Gallman kétszer is megtalálta az end zone-t.

Látszólag jól játszott a védelem, de szerintem nem brillíroztak annyira és Carson Wentz gyenge játéka is szerepet játszott abban, hogy csak 17 pontig jutott az ellenfelünk. Továbbra sem erős a pass rush, de ezektől a játékosoktól ennyit várhatunk, viszont sokkal jobban fájt, hogy a futások ellen is hatástalanok voltunk.

156 yardot engedtünk, ez pedig borzasztó sok. Úgy érzem, hogy ezúttal nem jöttek be Patrick Graham számításai és inkább a Philadelphia offense volt gyenge, a remeklő 3rd down defense ellenére is így gondolom. Azért így is láttunk jó teljesítményeket és ki kell emelni James Bradberry-t, aki több átadást is szépen levédekezett.

Nagyon kellett már ez a győzelem, végre nemcsak a Washingtont tudtuk megverni a csoportriválisaink közül. Nagyon remélem, hogy ezzel végre elindultunk felfelé és nem az elmúlt hetek elhibázott lehetőségekkel teli teljesítményét fogjuk viszontlátni. Feltöltődhetünk kicsit a bye weeken, utána pedig számos olyan csapat ellen fogunk pályára lépni akik beáraznak majd minket, ha pedig jól alakulnak a dolgaink akkor akár a rájátszás is összejöhet.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .