Csoport és főcsoport kérdések a 9. hét után.

Csoport és főcsoport kérdések a 9. hét után.

Túl vagyunk a szezon felén. Ez-az immáron körvonalazódik.Várhatóan ki nyeri az NFC South csoportját? A csoport teljesen kettészakadt, ahogy azt előzetesen vártuk. Saints 6-2, Buccaneers 6-3, Panthers és Falcons 3-6.

Mivel a Saints oda-vissza verte a Buccaneerst nem nehéz kisakkozni mi várható a csoport első és második helyén. Végezhet playoff helyen még a Buccaneers?

Az NFC jelenlegi playoff térképén abszolút helyet foglal a Buccaneers, méghozzá az ötödik helyen. Mivel azonban a Kalózok a csoportgyőzelemről a hajnali vereség után lemondhatnak, a kitűzött cél is itt lesz, a nem csoportgyőztesként bejutók három helye az 5. és a 7. kiemelés között. (Idén már hét résztvevője lesz a rájátszásnak főcsoportonként)

Kik a főcsoportban a Bucs ellenfelei, a nem csoportgyőztesek részére kiadó 3 helyért?A jelenleg pozitív mérleggel rendelkező NFC csapatok az ötödik helytől:

Buccaneers 6-3, Cardinals és Rams 5-3, Bears 5-4. Hány győzelem kellene még a Bucsnak a playoffhoz?

7 mérkőzése van még hátra a Martalócoknak. Én úgy gondolom, négy győzelemmel 10:6-os mérleggel szinte bizonyosan ott lehetnek. A bye week lényegében két etapra bontja a Bucs hátralévő sorsolását. Az első az előttünk álló három mérkőzés.

Először is el kell utazni az egyre jobb formába lendülő Párducokhoz, akik most a Kansast is megizzasztották. Mondanom sem kell, csoportmérkőzésként ennek különös jelentősége van. Aztán fogadjuk azt a Ramst, akikkel harcban lehetünk azért a három helyért. Különösen fontos meccs ez is!

Utána pedig a bajnok teszi látogatását az idei Super Bowl színhelyére. Hogy terepszemlére-e az majd később elválik, minden esetre a Bucsnak ebből a hármas etapból jó lenne kettőt hoznia, különös tekintettel az első kettőre.

A bye week után fogadjuk otthon a Vikingst, akik addig esetleg előbbre araszolhatnak a csoportjukban és akár átvehetik a Bears helyét a három helyért folytatott küzdelemben. Lesz aztán még egy Falcons idegenben, egy Lions idegenben és hazai pályán ér véget a Bucs számára az idei alapszakasz a Falcons ellen.

Reméljük csak az alapszakasz és nem a szezon! Ebből a négyes etapból, ha teljesül a bye week előtti két W, elég kettőt hozni, s akkor nem valószínű, hogy a Bucs megússza a januári rájátszást. Úgy gondolom nem lehetetlen küldetésről beszélünk.

Ehhez azért persze szükséges lesz, hogy edzők és játékosok egyaránt levonják a Saints elleni mérkőzés súlyos tanulságát, mely így szól:”Botor ember az, aki nem készít előzetesen tervet egy mérkőzésre. De még botorabb az, aki minden körülmények között ragaszkodik ahhoz.” Nem árt megjegyezni és alkalmazni!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: nytimes.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .