A speciális csapat játéka is kulcsfontosságú volt a Chargers elleni győzelem során

A speciális csapat játéka is kulcsfontosságú volt a Chargers elleni győzelem során

Soha senki nem akar puntolni, különösen a negyedik negyed végén. De amikor az irányító Teddy Bridgewatert sackelték 3rd&5-nél, a Carolinát kikerült a mezőnygól távolságból, miközben próbálták megtartani a 21-16-os vezetést.

De egy javuló csapat jele, hogy a legtöbbet hozza ki a meccs végi lehetőségeiből. A long snapper J.J. Jansen pontosan ezt tette, egy kritikus játékkal, amely a Panthers első győzelméhez vezetett a Matt Rhule-korszakban.

Miután a punter Joseph Charltonhoz dobta a snapet, Jansen végigrohant a pálya közepén. Elkapta a labdát, miután az a 6 yardos vonalnál felpattant, két lábbal a Chargers 1 yardos vonalánál állva birtokolta azt. Jansen azonban visszadobta a labdát csapattársainak, és biztosra akart menni a játék végkimenetelével kapcsolatban.

De miután a Panthers játékosai egy darabig zsonglőrködtek a labdával, az az end zone-ba esett, és a játékvezetők először touchbacket ítéltek.

“Két percen belül voltunk, így az összes visszanézést vagy a stadionból kezdeményezik, vagy mi itt, New York-ban.” mondta Al Riveron a riporter Joe Reedy-nek. “A visszajátszásért felelős személy eleget látott a játék megállításához, mert úgy gondolta, hogy a támadó játékos birtokolta a labdát, két lábbal a pályán volt, és ha egyszer megszerzi a labdát, akkor a játéknak vége. És ez is történt, a visszanézés nagyszerű döntés volt. Megnéztük, kontroll, két láb, ezért birtokolta a labdát. A játéknak vége, és a labdát az egy yardos vonalra tettük.”

Ez azt jelentette, hogy Los Angelesnek a 80 helyett 99 yardot kellett megtennie, időkérés nélkül.

“JJ nagy játékot csinált.” mondta Rhule.

Ez egy erős nap volt a Panthers speciális csapatától. Bár Slye egyetlen extra pont kísérletét blokkolták, mind az öt mezőnygólját 29, 24, 30, 22 és 31 yardról berúgta, így esélyes az NFC Special Teams Player of the Week díjra is.

“Nagyon jó tapasztalat volt a számomra, hogy kijöhettem és végrehajthattam minden olyan rúgást, amelyre ma kértek minket.” mondta Slye, aki egy mezőnygóllal elmaradt az egymeccses franchise rekordtól, amelyet még John Kasay állított fel 2004-ben.

Slye tovább növelte a hírnevét azzal, hogy egy speciális csapatban szerzett tackle-je is volt egy kickoff során. Nem örült annak, hogy a rúgás nem lett touchback, ezért a Los Angeles visszahordóján, Joe Reeden vezette le a feszültségét.

“Dühös voltam, hogy nem lett touchback.” mondta Slye. “Minden nap úgy megyek ki, hogy megpróbálom az szezonban a 100 százalékos touchback mutatót elérni, ezért kissé ideges voltam emiatt, de teszem a dolgomat a coverage egységben. Nagyon jó volt, hogy megpróbálhattam valakit kirakni.”

Időnként a speciális csapatok a játék elfelejtett harmadik szakasza. De vasárnap az egység teljesítménye döntő jelentőségű volt a Panthers első győzelmének megszerzésében.

“Nagyon-nagyon jó csapatszintű győzelem volt, és ez olyasmi, amire azt gondolom, hogy ez a csoport építhet.” mondta Slye.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .