Lehet nem mindegy ki a running back?

Lehet nem mindegy ki a running back?

A játékosokat értékelő rovatunkban először jönnek a plusz, mínusz jelek, majd egy kis magyarázat.

Sokszor veséztük itt már ki, hogy a Bucs futójátéka nem túl veretes, nem jól nyit a fal, stb. stb. Nos, most ugyanezen fal mögött a frissen igazolt futó, Leonard Fournette megmutatta, hogy lehet futni.

Offense:

Leonard Fournette++

Mike Evans+

Tristan Wirfs+

Ryan Jensen+

Ali Marpet+

Donovan Smith+

Rob Gronkowski-

Persze statisztikáját nagyban javítja az az egy 46 yardos futás, de ezzel együtt is összefutkorászott 103 yardot és 8,6 yard/ futás átlaggal zárt. Nem utolsó sorban a passzjátékban is többször kisegítette Bradyt. Irányítónk amúgy most sem zárt túlságosan jó estét, de azért nagyon a keresztvizet sem kell levenni róla. Hozta úgymond a kötelezőt és ez most pont elég volt, viszont teljesítményét most sem értékelném egyik jellel sem.

A fal amúgy nagyon jól megvédte, szinte nem is értek hozzá egész meccsen. S mivel így sem tudott kiugró estét produkálni, ez talán egy kicsit hagy némi aggodalmat a szurkolóban. A fal tehát kiváló volt pass protection-ben és a futásokhoz jól nyitott a Jensen-Marpet kettős középen.

Mike Evans is nagy segítségére volt irányítójának és “szokásához híven” egy újabb 100+ elkapott yardos estét produkált. A nagy egészből egyvalaki hiányzott, de nagyon-nagyon. Rob Gronkowski! Gronk nem tudom mit csinál a pályán, mert én nyomaiban sem látom az ő tevékenységét. Lehet, hogy megtréfáltak minket és valami Gronk hasonmást sóztak a nyakunkba?

Defense:

Ndamukong Suh++

Antoine Winfield+

Jordan Whitehead+

Devin White+

William Gholston+

Jason Pierre-Paul+

Carlton Davis+

Sean Murphy-

Bunting-Jamel Dean-

Egész sokan játszottak jól a védelemben. A front seven-ben különösen, s ezúttal Ndamukong Suh tapasztalata különösen jól jött a középső futások megzabolázásánál. S hát nem utolsó sorban nyomást is bírt gyakorolni Bridgewaterre, nem is kicsit.

Devin White és JPP is ismét jó napot fogott ki. S bár nem játszott rosszul Lavonte David sem, tőle azért kicsivel több extrát várnánk. Amúgy ebben a szegmensben megemlíthető Shaq Barrett is, aki ugyan a futásokat jól fogja, de a nyomás generálás valahogy nem megy mostanában a tavalyi év sack királyának.

A secondary-ből a safety-k dícsérhetők. Winfield egészen biztató újonc és Whiteheadnek is voltak szép megmozdulásai. A cornerek közül Carlton Davis hívta fel a figyelmet magára, ellenben a Jamel Dean, Sean Murphy Bunting kettőst nagyon égette egész este, a D.J. Moore-Robby Anderson elkapó páros.

Mindketten 100 elkapott yard fölé jutottak. Fel kell nőni a feladathoz, mert akadnak még az utunkba Bridgewaternél jobb irányítók!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .