Miután Tom Brady aláírt a Tampa Bay Buccaneers csapatához korábbi egyik kedvenc célpontja, Ron Gronkowski is jelezte, hogy visszatér a nyugdíjból és Floridában akarja folytatni a pályafutását. Eddig azonban hiányzik a két játékos közti korábbi harmónia.

Gronk-ot a Patriots-nál eltöltött évek alatt mérkőzésenként átlagosan 7 alkalommal vette célba Brady. Ez a szám azonban lecsökkent a Buccaneers-nél. Az eddig két találkozón mindössze négy alkalommal vette célba amely két elkapással és 11 elkapott yarddal zárult.

Azt sem lehet mondani, hogy az alacsony számok azért jöttek volna össze mert Gronk csak az oldalvonal mellől követte volna a találkozókat mert a támadójátékok 73%-ban pályán volt.

Persze azért még nem kell megkongatni a vészharangokat mert új csapatában sokkal több minőségi célpontja van Brady-ek mint tavaly volt. Új csapatában Mike Evans, Chris Godwin elkapópáros, Ronald Jones II, Leonard Fournette, LeSean McCoy running back trió közül választhat és a tight end sorban még ott van O.J. Howard is.

Anyagilag hosszútávon viszont probléma lehet Gronk mellőzöttsége. A tight end magával hozta a korábbi szerződését amelynek értelmében 9.25 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából amelyből 9 millió dollár a játékos fizetése.

A szerződése csak az idei szezonra érvényes de ilyen számok mellett biztosan nem fognak hosszabbítani vele, sőt még az is kérdéses, hogy az év végén a csapat játékosa lesz.

Fotó: bucswire.usatoday.com