Christian McCaffrey-re több hetes kihagyás vár

Christian McCaffrey-re több hetes kihagyás vár

A Panthers futója, Christian McCaffrey több hetet ki fog hagyni, miután boka sérülést szenvedett a Buccaneers elleni vasárnapi, 31–17-es vereség során a negyedik negyedben.

A vezetőedző Matt Rhule hétfő délután jelentette be a hírt.

“Utálom ezt. Senki sem akar többet játszani, mint Christian, de minden okkal történik.” mondta Rhule. “Biztos vagyok benne, hogy rendbejön. Biztos vagyok benne, hogy már most is a rehabilitációt csinálja. Ma már beszéltem vele, és amint tud, visszatér.”

McCaffrey a második TD-jét futotta a meccsen 4th&2-nél, 13:25-tel a meccs vége előtt, de utána lebicegett a pályáról. A trénerek ezután bekötözték McCaffrey jobb bokáját, de nem tért vissza a pályára. Rhule elmondta, hogy a sérülés két játékkal a touchdown előtt történt, amikor McCaffrey 2 yardot futott középen.

A vasárnapi volt McCaffrey karrierjének 50. mérkőzése. A három szezonja során nem hagyott ki egy meccset sem.

Mike Davis váltotta McCaffrey-t a vasárnapi mérkőzés hátralévő részében, nyolc elkapással 74 yardot és egy futással 1 yardot szerzett. Feltehetően a hatodik évében járó veterán fogja helyettesíteni McCaffrey-t a távollétében.

“Azért vagyok itt, hogy tegyem a dolgom, kimenjek oda, és megtegyek mindent, amit az edző kér tőlem.” mondta Davis vasárnap. “Nem úgy akarok kimenni, hogy megpróbáljak bármi őrültséget.”

A 27 éves Davis 10 alkalommal volt kezdő karrierje során van, ebből nyolc a Seattle csapatában volt 2017-18 között. 2018-ban 514 yardot és négy touchdownt futott a Seahawks csapatában. A South Carolina egykori játékosa 890 yardot, öt futott touchdownt, 74 elkapással 504 yardot és egy touchdownt szerzett, mióta a ligában játszik, 2015-ben a 49ers negyedik körös választásaként került az NFL-be.

A 2020-as szezonban elfogadott új szabályoknak köszönhetőenl a Panthers a sérült tartalék listára helyezheti McCaffrey-t, ahonnan minimum három meccs után térhet vissza. Ez lehetővé tenné, hogy a klub ideiglenesen betöltse a helyét az 53 fős keretben.

Trenton Cannon a másik futó, aki a Panthers aktív keretében van, de inkább a speciális csapatban kap szerepet. Reggie Bonnafon, aki 23 futásból 173 yardot és egy touchdownt szerzett az előző szezonban, jelenleg a gyakorló csapatban van.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .