Regular season week 2: Giants 13 Bears 17

Regular season week 2: Giants 13 Bears 17

A New York Giants-nek nem sikerült kijavítani a múlt heti vereségét, felemás félidőket követően izgalmas végjátékban 4 pontos vereséget szenvedtek a Chicago Bears otthonában.

Gondolom mindenkinek a várakozását alulmúlta az első félidő, amelyben kereken 0 pontot szereztek a támadóink. Daniel Jones bemutatott egy fumble-t és egy interceptiont is, így sajnos kijelenthető, hogy nem tudta levetkőzni az offseasonban a turnovereit és szinte egészen biztos, hogy a jó játékai mellett továbbra is kínozni fog minket a labdaeladásokkal.

Az edzői stáb sem fogja a végtelenségig tűrni ezeket a kihagyásokat, ott volt már a sisak Colt McCoy-on a második negyedben… A legszomorúbb azonban Saquon Barkley sérülése, aki nagy valószínűséggel ACL szakadást szenvedett, így nem fogjuk látni idén. A sors pikantériája, hogy egy játékkal korábban a könyöke sérült meg, azonban mégis azonnal visszaküldtük a pályára.

A második játékrészre elveszítettük Sterling Shepardot is, de hogy őszinte legyek egyikük hiányát sem éreztük meg nagyon és ebben nemcsak a Bears-nek a gyengélkedése van benne. Egyszerűen nem engedhetünk meg ilyen kihagyásokat, hiszen egy jobb képességű csapat csúnyán a földbe döngölt volna minket. Volt néhány szép pillanatunk a Steelers ellen és tudom, hogy adni kell némi időt, de egyelőre nekem nagyon nagy csalódás Jason Garrett munkássága.

Elsőként az a problémám vele, hogy nem tudott kialakítani egy normális futójátékot, másrészt totál kiherélte Daniel Jones játékát. Nyilván ott vannak a turnoverek, de tavaly megmutatta az irányítónk, hogy a hosszú játékokat is korrektül abszolválni tudja, az interceptionök pedig így is jönnek. Úgy gondolom, hogy senki sem róná fel Jones-nak, ha mondjuk egy 40 yardos passz után érkezne az INT. Két hét alatt 29 pontot szereztünk, ez édeskevés lesz a jövőre nézve és további kérdéseket fog felvetni a tavalyi 1/6-os választásunk képességeivel kapcsolatban is.

A védelemmel kapcsolatban nem vagyok ennyire kritikus, tudtuk hogy mire képesek a játékosaink és ezt talán túl is teljesítik. Ugyan kicsit változatosan működött a pass rush, de azért csak szereztünk 4 sacket, főleg az elején remekeltünk a játék ezen elemében.

Egyelőre nagyon csendes Markus Golden, aki az új edzői stáb érkezésével kissé kegyvesztetté vált, de a podcastben tettem már rá utalást, hogy nem tűnt túl lelkesnek a visszatérését illetően. A run defense viszont annyira nem erős, 135 yardot szerzett ellenünk a földön a Bears.

Vártam némi meglepetést a secondary-től, ami be is következett. Élményszámba ment James Bradberry interceptionje, bravúros játékot mutatott be. Julian Love-nak is volt egy pickje, de vele közel sem vagyok elégedett, mindig le van maradva egy ütemmel és a szögeket is rosszul választja meg. Jelen pillanatban nem NFL szintű játékos Corey Ballentine, röhejes volt az általa engedett touchdown.

A special teamre nem lehetett panasz. Graham Gano kihagyott egy 57 yardos kísérletet, amiért nem szabad hibáztatni. Úgy tűnik az ilyen hosszú FG-t csak ellenünk tudja értékesíteni…

Kis szerencsével összejöhetett volna a győzelem is, hiszen ott voltunk a red zone-ban, de a jövő tekintetében nem biztos, hogy jobban jártunk volna a W-vel. Akkor mindenhonnan az áramlott volna az irányunkba, hogy mennyire keményen küzdöttünk, mekkora comebacket prdukáltunk, de a valóság sajnos ennél sokkal sötétebb.

Továbbra is az NFL leggyengébb csapatai között vagyunk, ezt a mai Chicago-t egy tök átlagos ellenfél is megoldotta volna. Továbbra is sok labdát ad el Jones és szemmel láthatóan az önbizalma is elkezdett csökkenni, Barkley-t valószínűleg a teljes szezonra elveszítettük, a védelem pedig hiába tesz meg mindent, a játékosok minőségével komoly kifogás akad. Egyelőre semmi javulás, az elmúlt három szezon ismétlését látjuk. A következő fordulókban a 49ers, a Rams és a Cowboys ellen kell helytállunk, ebben sajnos könnyen benne van egy 0-5-ös kezdés.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .